Capitala europeană a distracției de noapte se cumințește. ”Vii pentru droguri la Amsterdam? Stai departe" VIDEO

Joi, 30 Martie 2023, ora 13:44
2768 citiri
Capitala europeană a distracției de noapte se cumințește. ”Vii pentru droguri la Amsterdam? Stai departe" VIDEO
Capitala europeană a distracției de noapte se cumințește FOTO captură video

Noua campanie online a capitalei Olandei pentru combaterea ”turismului neplăcut” a fost lansată în această săptămână și vizează vizitatorii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, a anunțat autoritatea locală a orașului într-un comunicat de presă de marți.

Dacă turiștii britanici caută online termeni precum „petrecere de burlaci Amsterdam”, „hotel ieftin Amsterdam” sau „pub-uri Amsterdam”, va apărea o reclamă video, care îi avertizează asupra consecințelor consumului excesiv de alcool, consumului de droguri sau comportamentului antisocial.

În videoclip apare un tânăr beat fiind arestat. Textul însoțitor spune: „A veni la Amsterdam pentru o noapte dezordonată + beție = 140 EUR amendă + cazier penal = mai puține perspective.” Se adaugă: „Deci, vii la Amsterdam pentru o noapte dezordonată? Stai departe"

Un alt videoclip arată o persoană inconștientă transportată de urgență la spital într-o ambulanță, însoțit de un text care spune: „Vin la Amsterdam să iau droguri + pierderea controlului = călătorie la spital + daune permanente ale sănătății = familie îngrijorată”. Continuă: „Deci, vii pentru droguri la Amsterdam? Stai departe"

„Vizitatorii vor rămâne bineveniți, dar nu dacă se comportă urât și provoacă neplăceri. În acest caz, noi, ca oraș, vom spune: mai degrabă nu, stați departe”, a spus viceprimarul Sofyan Mbarki în comunicat, potrivit cnn.com.

Amsterdam ia deja o mulțime de măsuri împotriva turismului excesiv și a neplăcerilor și luăm mai multe măsuri decât alte orașe mari din Europa. Dar trebuie să facem și mai mult (în) următorii ani dacă vrem să oferim turismului un loc durabil în orașul nostru”, a continuat el, adăugând că, pentru a menține orașul locuibil, trebuie să aleagă „restricții în loc de creștere iresponsabilă”.

Campania „Stai departe” se poate extinde mai târziu în cursul anului pentru a include vizitatori din Țările de Jos și din alte țări UE care au potențial de a provoca neplăceri, potrivit autorității locale.

Amsterdam va lansa, de asemenea, luna aceasta o campanie “How to Amsterdam”, destinată vizitatorilor care se află deja în oraș. Prin intermediul rețelelor de socializare și a indicatoarelor stradale, turiștii vor fi avertizați despre consumul excesiv de alcool, producerea prea multă de zgomot, cumpărarea de droguri de la dealerii stradali și interzicerea urinării în public.

Consiliul orășenesc este, de asemenea, în discuții cu furnizorii de petreceri de burlaci pentru a afla cum pot reduce ”turismul neplăcut” în centrul orașului și așteaptă rezultatele cercetărilor privind posibilitatea aplicării unei taxe turistice.

Luna trecută, Amsterdam a anunțat interzicerea consumului de marijuana pe stradă și mai multe restricții privind consumul de alcool în cartierul său roșu, unde se află aproximativ 10% până la 15% din industria turistică a orașului.

În acest an, orașul așteaptă să primească peste 18 milioane de vizitatori.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Amsterdam, #droguri, #Cartier Rosu Amsterdam, #Olanda, #turism Olanda , #Olanda