Ana Birchall, amenintata din PSD sa nu desfiinteze Sectia Speciala: Cariera ei politica se va incheia

Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 21:06
13257 citiri
Ana Birchall, amenintata din PSD sa nu desfiinteze Sectia Speciala: Cariera ei politica se va incheia

Catalin Radulescu a afirmat, ca in cazul in care Ana Birchall va sustine desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), atunci "va pleca si cariera ei politica se va incheia". Deputatul PSD precizeaza ca nu sustine impozitarea pensiilor de serviciu ale magistratilor.

"Vreau sa afirm public cateva lucruri, cu mare convingere: 1. Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie trebuie sa fie consolidata si trebuie transformata in directie, asa cum este (sic!) DNA si DIICOT, fiind singura reduta pentru respectarea drepturilor si libertatilor romanilor si impotriva abuzurilor din justitie ale magistratilor. Voi fi impotriva oricarui membru PSD care va dori altceva. Daca (sic!) colega Birchall doreste altceva va pleca si cariera ei politica se va incheia.

2. Impozitarea pensiilor magistratilor e o eroare grava pe care am putea sa o facem. In toata lumea exista aceste pensii de serviciu (si nu speciale, cum spun unii care habar nu au) si ele sunt precizate si in Legea 303 si 304, eliminarea sau impozitarea lor fiind neconstitutionala. Am rezolvat totul si acum vrem sa ne punem in cap si toti magistratii? Chiar si pe aceia care ne-au sustinut toate modificarile prin legile justitiei si au sustinut sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie? Nu sustin sub nicio forma impozitarea pensiilor de serviciu ale magistratilor", a scris Catalin Radulescu, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adaugat ca ii va sustine pe toti ministrii care si-au facut treaba si nu va permite ca acestia sa fie inlocuiti cu niste anonimi.

"In toti acesti 7 ani, am sustinut mereu ca pe functiile ministeriale sa punem profesionisti, oameni impecabili cu mare experienta in domeniu, pe care romanii sa ii aprecieze si sa ii iubeasca si nu hahalere puse prin presiunea presedintilor de organizatii judetene, de care romanii sa rada si care sa ne faca de ras.

In acelasi timp, voi sustine totdeauna ministrii care si-au indeplinit din plin mandatul, care au muncit zi si noapte, care sunt cunoscuti si iubiti pentru ceea ce au facut pentru romani si nu voi accepta ca sa fie schimbati cu no-name-uri, numai pentru ca altii care nu au facut nimic sunt invidiosi sau pentru ca nu sunt securisti ca ei", a mai scris Radulescu.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: MEDIAFAX