Birchall a preluat Justitia: Nu e nicio agenda ascunsa. Primul telefon il dau la CSM

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 18:07
10913 citiri
Birchall a preluat Justitia: Nu e nicio agenda ascunsa. Primul telefon il dau la CSM
Foto: Digi 24 TV

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a ajuns vineri seara la minister si a tinut sa dea asigurari ca nu are "nicio agenda ascunsa", adaugand ca "primul telefon" il va da catre CSM.

"Sa stiti ca nu este nicio agenda ascunsa, am venit aici cu cele mai bune intentii. Va invit pe toti, sunt foarte deschisa si suntem deschisi la orice solutie. Solutia finala tot in Parlament trebuie sa fie.

(...) Primul telefon pe care am vrut sa-l dau este catre CSM, pentru ca am vrut ca luni sa avem o prima intalnire, asa cum vreau sa am intalnire si cu DNA, si cu DIICOT, si cu cei care au un cuvant de spus in domeniul Justitiei.

Mi-am propus sa incerc sa-i aduc pe toti la aceeasi masa si, impreuna, in Parlament, sa incerc sa gasesc solutiile necesare", le-a declarat Birchall jurnalistilor.

"Sunt convinsa ca toti cei care vor cu buna credinta sa gaseasca o solutie in domeniul Justitiei vor accepta invitatia mea sa stam la aceeasi masa.

Impreuna vom gasi solutiile conforme cu ceea ce am invatat in primul an de facultate - aplicarea legii", a mai spus ministrul interimar al Justitiei, adaugand ca, in aceasta perioada, misiunea sa este "de a asigura buna functionare a activitatii curente a ministerului".

Ana Birchall a subliniat ca intelege asteptarile legate de acest portofoliu si "sensibilitatea creata in jurul acestui portofoliu".

"Am inteles mesajul tuturor celor care s-au exprimat in spatiul public. Am inteles si preocuparea partenerilor nostri externi. Va asigur ca incercam sa gasim solutiile necesare pentru bunul mers al Justitiei. Voi face tot ce depinde de mine pentru a pune in aplicare programul de guvernare al aliantei noastre.

Prin dialog, putem sa gasim orice solutie care este buna pentru societatea noastra", a mai declarat ministrul interimar al Justitiei.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele privind demisia din functie a ministrului Justitiei, Florin Iordache, si numirea interimara a Anei Birchall.

Reamintim ca Florin Iordache si-a dat, joi, demisia din functia de ministru al Justitiei. El a facut anuntul imediat dupa sedinta de guvern, intr-o declaratie care a durat doar 45 de secunde. Cu toate acestea, Florin Iordache a citit textul demisiei, dupa care a plecat fara a raspunde la vreo intrebare a jurnalistilor.

Demisia lui Florin Iordache vine in urma ordonantei 13, care prevedea modificarea Codurilor Penale. De cand a fost aprobata, din 31 ianuarie, oamenii au iesit zilnic in strada sa ceara abrogarea ei, precum si demisia ministrului Justitiei si a intregului Guvern.

Dupa mai putin de doua ore, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, in functia de ministru interimar al Justitiei.

Cine este Ana Birchall

Ana Birchall are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD. A fost consiliera lui Mircea Geoana, pe vremea cand acesta era ministru de Externe, si a lui Victor Ponta, cand fostul lider al PSD era prim-ministru.

Este licentiata in Stiinte Juridice la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, in anul 1996 absolvind si Facultatea de Drept si Relatii Internationale Nicolae Titulescu, ca sef de promotie.

Ulterior, Ana Birchall a urmat cursuri de master in Drept la Yale Law School, Yale University, SUA, iar in 2002 a devenit doctor in Drept la Yale Law School.

Citeste mai multe despre Ana Birchall:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ana Birchall telefon CSM, #Ana Birchall agenda ascunsa Justitie, #Ana Birchall interimar Justitie , #ministrul Justitiei