Ana Birchall, unul dintre vicepremierii lui Dancila: O sa ma ocup cu profesionalismul care ma caracterizeaza

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 15:07
5995 citiri
Ana Birchall, unul dintre vicepremierii lui Dancila: O sa ma ocup cu profesionalismul care ma caracterizeaza
Foto: Facebook/Ana Birchall

Fostul ministru Ana Birchall a fost propusa in Guvernul Dancila pentru unul dintre cele patru posturi de vicepremier.

Ea a spus ca isi va face treaba cu bunacredinta si cu profesionalismul de care a dat dovada pana acum.

"O sa ma ocup cu aceeasi bunacredinta si cu profesionalismul care ma caracterizeaza", a declarat Birchall la finalul CEx al PSD.

Ana Birchall s-a nascut pe 30 august 1973, in orasul Mizil, judetul Prahova, si este casatorita cu Martyn Birchall, alaturi de care are un copil. Este licentiata in Stiinte Juridice la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, in anul 1996 absolvind si Facultatea de Drept si Relatii Internationale Nicolae Titulescu, ca sef de promotie.

Ulterior, Ana Birchall a urmat cursuri de master in Drept la Yale Law School, Yale University, SUA, iar in 2002 a devenit doctor in Drept la Yale Law School.

In 1996, s-a angajat pe postul de Sef Oficiu Juridic la S.C Omniasig S.A, iar in perioada 2002- 2003 a fost avocat la White & Case LLP in New York, SUA. Ulterior, pana in 2004, ea a detinut functia de consilier al ministrului Afacerilor Externe Mircea Geoana, dupa care a fost consilier la Comisia de politica externa din Senat.

Din 2005, este lector universitar la Universitatea "Dimitrie Cantemir" Bucuresti, iar timp de doi ani, intre 2008 - 2010, a fost avocat la White& Case LLP Bucuresti.

Imediat dupa aceea, Ana Birchall a detinut functiile de sef al Grupului de practica in domeniul Restructurarilor Financiare si Insolventa si a fost avocat la Musat si Asociatii - Restructuring & Insolvency.

Din iulie pana in decembrie 2012, social-democrata a fost consilier al prim-ministrului de la acea vreme Victor Ponta.

Pe 9 decembrie 2012, Ana Birchall a obtinut primul mandat de deputat, fiind membru in Comisia pentru buget, finante si banci, membru in Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei in spatiul Schengen si presedinte al Grupului parlamentar de prietenie Romania- India.

La alegerile din 11 decembrie 2016, Birchall a castigat un nou mandat de deputat din partea PSD Vaslui. In legislatura trecuta, ea a fost presedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor, comisie condusa acum de Victor Ponta.

Activitatea politica si-a inceput-o in 2005, cand a devenit membru PSD si secretar executiv pe probleme de tineret si egalitate de sanse, din 2007 pana in 2009 fiind sef al Departamentului de Educatie si Cercetare PSD.

De asemenea, din 2012 a fost consilier al presedintelui formatiunii pe probleme de politica externa, in prezent detinand si functia de secretar general adjunct (Relatii Internationale) al PSD.

Anul trecut, Ana Birchall a fost ministru delegat pentru Afaceri Europene in Guvernul Grindeanu, dar in cateva luni a demisionat. Tot in 2017, ea a fost si ministru interimar al Justitiei dupa demisia lui Florin Iordache.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ana Birchall propunere vicepremier, #Ana Birchall PSD vicepremier , #stiri Ana Birchall