S-a anunțat prima candidatură la alegerile prezidențiale din 2024! Cine vrea locul lui Klaus Iohannis

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 06:49
29350 citiri
S-a anunțat prima candidatură la alegerile prezidențiale din 2024! Cine vrea locul lui Klaus Iohannis
Klaus Iohannis nu va mai fi președintele României FOTO facebook

Următoarele alegeri prezidențiale vor avea loc în 2024, atunci când președintele Klaus Iohannis își încheie acest mandat din fruntea țării.

Deși mai sunt doi ani până atunci, a fost anunțată deja prima intenție de a candida pentru cel mai înalt post din România.

Ana Maria Prodan, proaspăt intrată în politică, a declarat că ar accepta să fie propunerea partidului Alianța pentru Patrie pentru aceste alegeri. „Codrin Ștefănescu președintele APP care a condus țara și a numit și schimbat guverne, vocea noastră cea mai puternică, nu va candida niciodată, nicăieri. A avut posibilitatea să se numească în orice funcție, dar niciodată nu a acceptat. Iar, eu, dacă partidul consideră că sunt o voce bună și pot face niște lucruri, da, voi candida! Dacă mă întrebați acum unde, aș spune lăsați-mă să văd unde aș fi bună!”, a transmis Anamaria Prodan, conform mediaflux.

Anamaria Prodan este vicepreședinte al APP şi președinte al Organizației de femei a APP, partid fondat de Codrin Ștefănescu șu susținut de Liviu Dragnea.

Următoarele alegeri prezidențiale din România vor avea loc în 2024. Vor fi primele alegeri ce vor avea loc în același an cu cele parlamentare și locale după 2008 și cu cele europarlamentare după 2014, fiind prima dată când toate cele 4 alegeri se desfășoară în același an.

Potrivit articolului 81 din Constituția României, actualul președinte nu mai este eligibil pentru realegere, având deja două mandate.

#Ana Maria Prodan, #alegeri, #prezidentiale, #candidatura, #app, #presedintele tarii , #stiri alegeri