A devenit mamă, dar de fapt e bunică. O vedetă din Spania are o fetiță născută cu ajutorul fiului ei decedat

Miercuri, 05 Aprilie 2023, ora 21:02
5804 citiri
A devenit mamă, dar de fapt e bunică. O vedetă din Spania are o fetiță născută cu ajutorul fiului ei decedat
Ana Obregón este mamă, dar de fapt bunica FOTO facebook

La o săptămână după ce actrița de televiziune Ana Obregón, în vârstă de 68 de ani, a uimit Spania dezvăluind că are un copil, ea a explicat acum, spunând că bebelușul este copilul fiului ei mort.

"Această fată nu este fiica mea, ci nepoata mea", a declarat ea pentru revista ¡Hola! în timp ce se afla în Miami.

Deși faptul de a pune o femeie să nască în numele tău este ilegal în Spania, adoptarea unui copil născut în străinătate este legală.

Fiul ei a murit de cancer la vârsta de 27 de ani, iar Ana Obregón consideră că acest copil i-a fost destinat ei.

"Aceasta a fost ultima dorință a lui Aless, să aducă pe lume un copil al său", a spus ea, descriind o conversație pe care a avut-o cu o săptămână înainte de moartea fiului ei.

Înainte de decesul lui Aless Lequio, în 2020, o mostră de spermă a fost înghețată și depozitată la New York. Mama biologică care a purtat copilul ar fi o femeie de origine cubaneză care trăiește în Florida.

Dezvăluirea inițială a Anei Obregón că a plătit pentru o mamă surogat în SUA a stârnit furia miniștrilor din guvernul de stânga și a declanșat o dezbatere națională.

Ministrul Egalității, Irene Montero, a condamnat această practică drept "o formă de violență împotriva femeilor".

Însă actrița, renumită pentru rolurile sale din comedii, consideră că furtuna legată de nașterea copilului este "absurdă", argumentând că maternitatea surogat este o formă de reproducere asistată care este legală în mare parte din lume, în afara Spaniei.

Maternitatea surogat este atunci când o femeie este de acord să poarte și să nască un copil în numele altei persoane. Aceasta se face adesea, dar nu întotdeauna, în schimbul unor sume de bani.

Copilul, numit Ana Sandra, va fi înregistrat la consulatul spaniol înainte de a zbura la Madrid, a explicat actrița, care exclude posibilitatea de a-i oferi nepoatei sale un frate sau o soră.

În timp ce revista ¡Hola! a publicat pe prima pagină o fotografie a actriței de televiziune și a noului bebeluș, o altă revistă spaniolă, Lecturas, a prezentat-o pe mama surogat care a născut-o pe Ana Sandra.

Din punct de vedere etic, adopția de către o bunică ar putea deveni o problemă în conformitate cu codul civil spaniol, deoarece, potrivit articolului 175, nu ai dreptul să adopți "un descendent", însă Ana Obregón precizează clar că, din punct de vedere legal, ea este mama bebelușului, chiar dacă din punct de vedere biologic este bunica acestuia.

În timp ce materialul seminal al unui bărbat mort este folosit în mod regulat pentru inseminare în cadrul reproducerii asistate în Spania, acest lucru este permis doar în termen de 12 luni de la moartea bărbatului și ar implica o văduvă.

Tatăl lui Aless Lequio și fostul partener al actriței, Alessandro Lequio, a refuzat să comenteze nașterea copilului.

"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
O nouă tenismenă de top a intrat în ”clubul mămicilor” din WTA. E campioană olimpică și fost număr 4 mondial
O nouă tenismenă de top a intrat în ”clubul mămicilor” din WTA. E campioană olimpică și fost număr 4 mondial
Campioana olimpică la tenis Belinda Bencic, în vârstă de 27 de ani, a devenit mamă. Sportiva elveţiană a adus pe lume, marţi, o fetiţă care se numeşte Bella. Bencic are de câţiva...
#Ana Obregon, #mama, #bunica, #surogat, #nastere, #scandal, #Spania , #stiri internationale