Tenismena din Rusia care susține războiul a primit o corecție dură din partea unei românce

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 17:38
5333 citiri
Tenismena din Rusia care susține războiul a primit o corecție dură din partea unei românce
Anastasia Gasanova

Rusoaica Anastasia Gasanova (23 de ani, locul 250 WTA), cea care a provocat furie în tenisul mondial după ce și-a spus punctul de vedere în legătură cu războiul din Ucraina, a suferit o înfrângere dură din partea unei românce.

Astfel, în primul tur al unui turneu ITF din Italia, românca Miriam Bulgaru (247 WTA) a depășit-o pe Gasanova cu un categoric 6-3, 6-1.

Anastasia Gasanova a fost în ultima perioadă ținta criticilor venite în special de la colegele de circuit din Ucraina, care i-au reproșat rusoaicei atitudinea pro-război.

"Îi pasă cuiva de faptul că au existat civili? Dacă în Ucraina există impacte ale bombardamentelor asupra oamenilor pașnici, e o tragedie, dar dacă asta se întâmplă în Rusia, e OK, așa merită. Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate. De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea... distrugerea nu înseamnă construire. Am tăcut pentru mult timp și m-am săturat să tac. Acum îmi voi spune povestea din 2014.

În 2013 am venit în orașul Odesa, unde aveam baza de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Pe atunci, sponsorul meu era și el ucrainean. Totul a mers bine până în 2014, când a fost o lovitură de stat. Au fost proteste masive acolo și, se spune, președintele Viktor Ianukovici (n.r. - fostul președinte al Ucrainei) a fugit din țară... Nu! De fapt, l-au amenințat că îl vor ucide.

Spun ce am văzut eu și prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina. Potrivit martorilor oculari, militarii ucraineni au ucis oameni pentru că vorbeau rusă. După 2 mai 2014 a fost imposibil să fie purtate echipamentul naționalei Rusiei, puteai fi împușcat fără ezitare. Este interesant, pentru că Rusia, așa cum spun mulți, a ocupat Donețk, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin la muncă în Rusia. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost: Acolo se împușcă.

Știți reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până în punctul în care nu au mai reacționat la ele", a scris Gasanova pe o rețea socială.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#Anastasia Gasanova, #tenismena, #Rusia, #razboi , #stiri tenis
Comentarii