Despre Anca Constantinescu

Anca Constantinescu este cunoscuta drept Anca “ciocu’ mic”, pentru replica pe care a dat-o colegilor parlamentari din opozitie.

Membra a partidului democrat-liberal si deputata din 2004 pana in prezent, Anca Constantinescu este cunoscuta drept una din cele mai bogate femei din Romania. Conform declaratiei de avere din 2008, Anca Constantinescu este posesoarea a doua apartamente in Capitala, o casa, a doua spatii comerciale si a doua terenuri in zona Ionescu Sisesti, o colectie de tablouri de Sabin Balasa in valoare de 120.000 de euro si un autoturism Mercedes.

Anca Constantinescu este candidata in Bucuresti in colegiul 2 pentru un post de deputat.

Studii

-Inginer (1988);

Activitate profesionala

-Proiectant ISPE Bucuresti (1982-1990);

-Director general PRO-CONSUL (1990-2004).

Activitate politica

-Vicepresedinte Partidul Democrat, Organizatia Mun. Bucuresti, Dep. Organizare (1997 - 2004);

-Trezorier Organizatia Mun. Bucuresti (2000 - 2004);

-Vicepresedinte Organizatia oamenilor de afaceri (2003 - 2004);

-Trezorier Organizatia femeilor democrate, Organizatia nationala (2002 - 2004);

-Membru in Comisia pentru administratie publica, amenajare a teritoriului si echilibru ecologic;

-Membru in Comisia parlamentara a revolutionarilor din Decembrie 1989 (aprilie 2007);

-Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Franceza - Adunarea Nationala;

-Grupul parlamentar de prietenie cu Norvegia.

Anca Constantinescu i-a facut “lipeala” Ioanei Basescu

Fiica cea mare a lui Traian Basescu l-a cunoscut pe Bodo, solistul trupei Proconsul, prin Anca Constantinescu. Potrivit declaratiilor Ancai Constantinescu, ea a fost cea care a dus-o pe Ioana la un concert Proconsul si i-a facut cunostinta cu Bodo.

„Eu am luat-o pe Ioana la un concert al formatiei Proconsul si le-am facut cunostinta”, a declarat Anca Constantinescu.

Cei doi s-au castorit si au format un cuplu timp de trei ani, dupa care au divortat. La momentul despartirii, Anca Constantinescu nu s-a aratat surprinsa, spunand ca cei doi nu aveau ce cauta impreuna de la inceput.

„Nu pot decat sa-i felicit. Singurul lucru care ma surprinde e ca au rezistat impreuna trei ani”, ar fi declarat Anca Constantinescu.

Constantinescu a fost deasemenea cea care i-a lansat pe cei de la Proconsul, conditionand ajutorul banesc oferit trupei prin schimbarea numelui.

“Un prieten mi-a prezentat trupa lui Bodo. Atunci avea un alt nume, iar baietii aveau mare nevoie de sustinere financiara pentru a-si scoate primul lor album. Imi placea muzica, asa ca m-am dus si i-am ascultat. Mi-au placut foarte tare si am decis sa-i sustin, dar cu o conditie: le-am cerut baietilor sa isi schimbe numele in Proconsul. Pe de-o parte, suna mai bine, si pe de alta parte, acesta este si numele firmei mele”, a declarat Anca Constantinescu pentru „Click”.

Constantinescu se arata in continuare interesata sa finanteze trupe debuntante, in septembrie 2008 declarand ca va finanta primul videoclip muzical al celor de la Melting Carousel.

“Am fost invitata de Mircea Toma sa vad spectacolele din cadrul festivalului Stufstock, pentru ca sunt o mare consumatoare de muzica. Am fost interesata de debutanti si am decis ca trupa Melting Carousel din Timisoara merita din plin sprijin. In aceasta luna le finantez timisorenilor primul lor videoclip”, a mai declarat Anca Constantinescu.

„Ciocu’ mic”, ca acum noi suntem la putere!

Anca Constantinescu este poreclita „ciocu’ mic” din cauza episodului derulat in Parlamentul Romaniei in 2004, cand aceasta le-a adresat celebrele cuvinte colegilor din opozitie.

Anca le-a strigat pesedistilor in plenul Camerei Deputatilor „Ciocu’ mic, ca acuma noi suntem la putere!...”.

Link-uri utile:

Anca Constantinescu
Anca Constantinescu

Data nasterii: 12 iulie 1962

Cariera:  inginer, om politic

Evenimente importante:  le spune colegilor parlamentari din opozitie "Ciocu' mic!"

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Anca Constantinescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.