Anca Boagiu a participat la lansarea Parteneriatului Estic in domeniul transporturilor

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 19:49
876 citiri
Anca Boagiu a participat la lansarea Parteneriatului Estic in domeniul transporturilor
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Anca Boagiu a participat marti la Cracovia, la conferinta ministeriala pe tema Parteneriatului Estic in transport.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, in cadrul reuniunii la care au participat ministrii transporturilor din Uniunea Europeana si cei din statele membre ale Parteneriatului Estic, a fost adoptata o Declaratie Comuna privind cooperarea in domeniul transporturilor. In textul acestei declaratii, ministrii transporturilor semnatari saluta instituirea Panelului de Transport pentru Parteneriatul Estic, un cadru permanent de colaborare in domeniul transporturilor intre UE si statele Parteneriatului Estic.

In Declaratie se recomanda ca Panelul de Transport sa urmeze actiunile stabilite prin Comunicarea Comisiei Europene privind cooperarea in domeniul transporturilor intre UE si statele din Vecinatatea sa, intre care si planificarea unor retele regionale de transport ale Parteneriatului Estic care sa fie conectate si cu Reteaua TEN a UE, dar si pregatirea unui portofoliu de proiecte de interes comun pentru infrastructura de transport.

In cadrul interventiei sale, Anca Boagiu a salutat adoptarea Declaratiei Comune si implicit instituirea Panelului permanent de Transport UE-Parteneriatul Estic, propunand 5 linii prioritare de urmat in actiunile viitoare ale acestui cadru de cooperare.

"In primul rand este nevoie de dezvoltarea conexiunilor Est-Vest si Nord-Sud cu statele vecine ale UE. In al doilea rand, trebuie sa actionam pentru reducerea decalajelor regionale in domeniul infrastructurii de transport. Trebuie de asemenea sa asiguram intregrarea regionala printr-o mai mare integrare a tuturor modurilor de transport dintre UE si statele vecine.

In plus, trebuie sa facilitam interoperabilitatea si sa crestem eficienta prin eliminarea tuturor limitarilor administrative, operationale, legislative si administrative. Si nu in ultimul rand, trebuie sa facem complementare actiunile Parteneriatului Estic cu celelalte initiative regionale", a precizat ministrul roman.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Anca Boagiu, #transporturi Romania, #Ministerul Transporturilor Infrastructurii , #ministrul Transporturilor