Anca Boagiu, nemultumita de contractele incheiate de Ludovic Orban

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 14:26
1979 citiri
Anca Boagiu, nemultumita de contractele incheiate de Ludovic Orban
Foto: Cotidianul

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca are nemultumiri, la fel ca si noua conducere CNADNR, privind costurile de intretinere a drumurilor prevazute de contractele semnate de fostul ministru liberal Ludovic Orban

Anca Boagiu sustine ca in contractele incheiate in 2008, de catre ministrul liberal, costurile erau prea mari.

"(...) O mare parte din bani se duce pe cofinantare, iar cealalta pe partea de mentenanta. Aici nu e un secret si nu am nimic de ascuns: eu impreuna cu noii mei colegi din Companie am fost nemultumiti de costurile de intretinere si de modul in care se alocau si se foloseau banii pentru intretinerea drumurilor", a declarat Anca Boagiu, pentru Pro TV.

Ministrul a adaugat ca este posibil ca unele dintre aceste contracte sa fie anulate, dar si ca la multe contracte s-au obtinut, prin negociere, scaderi in medie de 35%.

"Ca sa fiu explicita, sunt contracte incheiate in campania electorala din anul 2008 de catre ministrul liberal de la acea data", a declarat Boagiu, fara sa il numeasca in mod explicit pe Ludovic Orban, insa adaugand ca are probe pentru a-si sustine afirmatiile.

E nevoie de acordul Bechtel pentru desecretizare la Autostrada Transilvania

Intrebata cand se va face desecretizarea contractului cu compania Bechtel pentru autostrada Transilvania, Anca Boagiu spune ca, in prezent, este nevoie de acordul firmei.

"Contractul este secret pentru ca avem o clauza de confidentialitate in baza careia ambele parti trebuie sa fie de acord cu desecretizarea. Noi suntem, mai avem nevoie de acordul companiei Bechtel", a declarat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a adaugat ca, in baza unei clauze din contract, Bechtel primea un milion de euro pe luna indiferent de volumul de munca prestat. In plus, pentru finalizarea tronsonului Brasov-Bors, va fi nevoie de finantare din zona privata, pentru ca statul nu mai are bani.

Anca Boagiu a adaugat ca angajatii ministerului lucreaza la proiectele care vor fi finantate in urmatorul exercitiu bugetar al UE pentru 2014-2020. Pentru proiectele de pe Coridorul IV, ministrul estimeaza termenul de finalizare in anul 2013, cu un an intarziere fata de perioada asumata in programul de guvernare.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Anca Boagiu, #Boagiu intretinere drumuri, #Boagiu Ludovic Orban , #ministrul Transporturilor