Anca Boagiu - o floare intr-o casa de nebuni (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 04 August 2011, ora 16:01
9219 citiri
Anca Boagiu - o floare intr-o casa de nebuni (Opinii)
Foto: incont.ro

Sfidandu-si mentorul (chiar pe acel Basescu Traian, care ne spunea la sfarsitul anilor '90 ca nu avem nevoie de autostrazi), Anca Boagiu merita sa fie felicitata pentru consecventa cu care s-a tinut de capul celor de la Bechtel, pana a reusit sa obtina ceva si in interesul romanilor.

Las deoparte toate gafele si greselile pe care le-a facut pana acum ministrul Transporturilor, sa uitam si tot ce s-a spus rau despre Anca Boagiu si sa consemnam prima victorie a acestui Executiv in ultimii doi ani si jumatate.

Despre contractul cu Bechtel s-au scris biblioteci intregi. Incheiat pe vremea lui Adrian Nastase, premierul pe care astazi Traian Basescu il lauda, contractul cu firma americana a adus pana acum romanilor, in opt ani!, doar paguba. Probabil de vina pentru aceasta smecherie sunt toti cei care se acuza astazi intre ei. De la Adrian Nastase si Miron Mitrea pana la Traian Basescu si Emil Boc, factorii decidenti din prezent care au permis sa balteasca aceasta jecmaneala la buzunarele romanilor.

Desi ar fi trebuit sa finalizeze intreaga autostrada in sapte ani, Bechtel a dat in folosinta, la un cost urias, doar 52 de kilometri. Realitatea e ca pana sa vina Anca Boagiu la conducerea ministerului nu am auzit decat vaicarelile si mistourile lui Radu Berceanu - un mucalit de treaba, dar un ministru catastrofal. Cum, necum, Boagiu a reusit ceva, chiar daca vorbim in fapt despre intreruperea unui contract, nu despre finalizarea autostrazii. Pentru Romania, insa, chiar si acest aspect a ajuns sa fie demn de respect.

Nu stiu daca a fost ideea Ancai Boagiu, nu stiu daca a actionat doar respectand niste indicatii primite de mai sus, insa intreruperea unui contract de care executantul isi batea pur si simplu joc in ciuda banilor nostri, marind costurile de realizare de la an la an si intarziind lucrarile cu ani si ani, ramane singurul gest pe care il pot saluta cu inima deschisa. Nu ma intereseaza nici jocurile de culise pe care, se spune, le-ar urmari Anca Boagiu (sa-i ia fata Elenei Udrea in confruntarea pentru castigarea simpatiei Cotroceniului).

Ca e prea putin doar prezenta Ancai Boagiu langa o trupa de incompetenti, unii cu profunde valente de semianalfabeti, ramane o constatare dureroasa. Ca ar fi un urias pas inainte daca am vedea la toti ministri atata determinare in a nu mai lasa statul sa piarda miliarde de euro, este un vis pe care nu stiu daca ni-l putem permite. Iar daca ne-am iluziona ca vom vedea candva pe toti ministri stopand scurgerea banului public, am risca sa fim loviti de viitor sub centura.

Nu imi pasa nici despre tot ce s-ar putea spune in legatura cu viitorul celor sase tronsoane de autostrada care urmeaza a fi scoase la licitatie de catre stat din nou. Da, poate le-a luat din ograda americanilor pentru a le da unor regi ai asfaltului de pe la noi. Habar n-am. Iar pana nu am sa vad rezultatele viitoarelor contracte, nu pot decat sa imi scot palaria in fata ministrului Transporturilor. Ramane singurul exemplu de consecventa, de incapatanare pozitiva si de minim interes pentru banul public. Pana acum nu am vazut niciun astfel de efort din partea fostilor sau actualilor ministri.

Asa cum astazi nu ma intereseaza nici faptul ca Anca Boagiu s-a lasat convinsa de Emil Boc sa inaugureze o jumatate de banda dintr-o jumatate de autostrada, care leaga nimic de nimic, in drum spre Marea Neagra. E treaba lor, e alta poveste. Un singur lucru sper cel mai mult - sa nu regret cuvintele pe care le-am spus mai sus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Anca Boagiu ministru Transporturilor, #Anca Boagiu reziliere Bechtel, #reliziere contract Bechtel , #ministrul Transporturilor