Anca Boagiu promite autostrada pana la mare in 2011

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 10:12
4446 citiri
Anca Boagiu promite autostrada pana la mare in 2011

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca pana la sfarsitul anului 2011 autostrada Bucuresti - Constanta va fi gata, deoarece a somat firmele care se ocupa de lucrari sa isi faca treaba cat mai repede, amanand cu cateva luni termenul pe care il promisese initial Radu Berceanu, adica vara anului viitor.

"Pana la sfarsitul anului 2011 vom putea merge cu totii de la Bucuresti la Constanta pe autostrada. Nu vom mai accepta nici o intarziere si am somat firmele sa-si faca treaba. Anul viitor in decembrie voi putea merge si eu acasa pe autostrada", a declarat ministrul de resort pentru Gandul.

Pe langa finalizarea tronsonului Cernavoda-Constanta, Anca Boagiu a mai promis ca va continua lucrarile la centurile ocolitoare si va demara procedurile pentru inceperea constructiei pe o portiune a autostrazii ce va lega Aradul de Capitala, deoarece in urma discutiilor cu FMI s-a convenit sa se aloce mai multi bani pentru investitii.

"Luna aceasta lansam licitatia pentru 270 de kilometri de autostrada pe coridorul IV Paneuropean si cautam oportunitati de finantare pentru ruta Sibiu-Pitesti. Astfel, licitatiile de proiectare si executie a tronsoanelor Nadlac-Arad, Timisoara - Lugoj si Orastie-Sibiu se vor lansa in noiembrie 2010, iar semnarea contractelor este preconizata pentru luna martie 2011", a mai declarat aceasta.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca valoarea estimativa a tronsonului Orastie-Sibiu este de 787 milioane de euro, a tronsonului Nadlac-Arad de 274 milioane de euro, iar a tronsonului Timisoara-Lugoj de 266 milioane de euro.

Cat priveste tronsonul Lugoj-Deva, sectiunea 1 (Lugoj-nod Dumbrava), care va fi licitata, se preconizeaza a avea valoarea de 277 milioane de euro.

Totodata, pana la sfarsitul anului 2010 se vor finaliza lucrarile la centura Bucuresti Nord, centura Sibiu si la 10 kilometri din autostrada Brasov-Bors, sectiunea Turda-Campia Turzii.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....