Boagiu, catre constructori: Sa continuati lucrarile la turatie maxima pe perioada iernii

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 16:44
1669 citiri
Boagiu, catre constructori: Sa continuati lucrarile la turatie maxima pe perioada iernii
Foto: buzznews.ro

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, le-a cerut constructorilor sa continue "la turatie maxima" implementarea proiectelor si pe perioada iernii, amintind ca se vor aloca procente substantiale din PIB pentru finantarea investitiilor in infrastructura.

Boagiu a facut acest apel catre constructori cu ocazia intalnirii cu reprezentantii firmelor de constructii, consultanta si proiectare, de miercuri. La intalnire au participat si reprezentantii corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.

"Va lansez, prin urmare, un apel ferm de a va alatura eforturilor noastre, inclusiv prin angajamentul ca veti continua la turatie maxima implementarea proiectelor si pe perioada iernii. Tehnic este posibil, este nevoie doar de vointa si de intelegerea importantei eforturilor pe care Guvernul Romaniei le face pentru a finanta investitiile in infrastructura.

O executie bugetara satisfacatoare la MTI in urma implementarii acestor proiecte poate duce la obtinerea de fonduri suplimentare pentru infrastructura de transport in anii urmatori, dupa realocarile de fonduri europene pe programele operationale sectoriale", a precizat Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a aratat ca Executivul isi mentine angajamentele de a aloca procente substantiale din PIB pentru finantarea investitiilor in infrastructura, fiind la acest capitol pe locul doi in Uniunea Europeana.

"Este o sansa nu numai pentru cetatenii romani, care in scurt timp vor putea beneficia de infrastructura de transport la standarde europene, dar si pentru companiile din domeniul constructiilor, care, daca isi fac corect treaba, pot supravietui in aceste vremuri tulburi.

Ministerul Transporturilor a facut eforturi colosale in ultimul an de zile pentru a rezolva toate problemele care generau intarzieri in contractarea sau implementarea proiectelor, si aici ma refer la rezolvarea exproprierilor, a descarcarilor arheologice, si poate cel mai important, la obtinerea finantarilor din fondurile europene nerambursabile. Rezultatele s-au vazut deja daca avem in vedere ca anul acesta avem a doua crestere din Uniunea Europeana pe segmentul constructiilor, dar trebuie sa facem si mai mult", considera Boagiu.

In cadrul intalnirii, ministrul a trecut in revista schimbarile operate in domeniul transporturilor in ultimul an de zile si a facut un apel la toate firmele pentru a-si respecta angajamentele contractuale si relatia de parteneriat cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

In prezent, sunt in executie 434 de kilometri de autostrada, 200 de kilometri de centuri ocolitoare si 2.300 de kilometri de drumuri nationale. La calea ferata exista licitatii pentru modernizarea a inca 205 kilometri, de pe Coridorul 4, si a 21 de gari, majoritatea contractelor urmand a fi semnate pana la sfarsitul anului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Anca Boagiu apel constructori, #Boagiu turatie maxima, #lucrari piarna constructii autostrada , #ministrul Transporturilor