Comandamentul Central de Iarna va functiona din 1 noiembrie

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 19:34
1788 citiri
Comandamentul Central de Iarna va functiona din 1 noiembrie
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat ordinul de ministru privind functionarea Comandamentului Central de Iarna pentru perioada 1 noiembrie 2011 - 31 martie 2012.

MTI a anunta ca decizia ministrului are in vedere asigurarea desfasurarii normale a activitatii de transport in scopul de a se interveni operativ in cazurile de blocare a circulatiei si de a asigura o informare corecta asupra starii cailor de comunicatii pe timp de iarna.

Din componenta Comandamentului Central de Iarna fac parte Comandamentele operationale ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, ale CFR SA, ale Autoritatii Navale Romane, ale Autoritatii Aeronautice Civile Romane si ale Autoritatii Rutiere Romane.

Rolul Comandamentelor operationale este acela de a prezenta Comandamentului Central de Iarna programe proprii de masuri, privind asigurarea desfasurarii normale a activitatilor in perioada de iarna si alaturi de dispecerate sa centralizeze si sa transmita zilnic, catre Secretariatul Comandamentului de Iarna, datele primite de la unitatile din sector, dupa orarul stabilit si ori de cate ori situatia o va impune.

Secretariatul Comandamentului Central de Iarna va functiona in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Atributiile acestuia constau in organizarea unui sistem operativ de informare intre Comandamentul Central de Iarna si Comandamentele operationale, prin care vor fi centralizate si datele privind blocarea drumurilor nationale, a cailor ferate, statiilor de cale ferata, aeroporturilor, porturilor, cailor si canalelor navigabile, precum si alte situatii deosebite inregistrate pe caile de comunicatii ca urmare a conditiilor meteo nefavorabile si masurile ce se intreprind pentru desfasurarea normala a circulatiei si a navigatiei.

De asemenea, pentru asigurarea unei informari operative si corecte asupra conditiilor de circulatie pe drumurile nationale, Comandamentul Central de Iarna si dispeceratele vor tine permanent legatura, dupa caz, cu dispeceratul Politiei Rutiere si dispeceratele judetene ale Politiei Rutiere.

In ceea ce priveste durata de functionare a Comandamentului Central de Iarna, in cazul in care conditiile meteorologice sunt nefavorabile, aceasta se poate prelungi peste termenul initial stabilit.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Comandament Central de Iarna, #Comandament Iarna Boagiu , #ministrul Transporturilor
Comentarii