Eveniment: s-a inaugurat o jumatate dintr-o bucatica de autostrada (Opinii)

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 23:11
3529 citiri
Eveniment: s-a inaugurat o jumatate dintr-o bucatica de autostrada (Opinii)
Foto: Capital

Fara teama de ridicol si fara jena de grotesc, premierul si ministrul Transporturilor au inaugurat, cu foarfeca, panglica si camerele de luat vederi, o jumatate din inca o bucatica a autostrazii care ne va lega de litoral, atunci cand vom termina toate bucatelele si toate panglicile.

Dorind ca ridicolul sa fie complet, iar grotescului sa nu-i lipseasca nimic, premierul a felicitat-o pe doamna Boiagiu pentru meritul de a fi terminat respectiva jumatate de bucatica azi, vineri, cu doua zile inainte de termenul care se nimerise sa fie intr-o duminica, pe 31.

Sa nu fiu inteles gresit. Fata de cei care au mai facut o portiune de drum, am toata stima; fata de cei care au trudit in arsita ca se respecte termenul, am toata admiratia. Fata de cei care au respectat termenul - jos palaria.

Dar cu privire la doamna Boagiu, cred ca a gresit, punand inaugurarea - pac - intr-o duminica, iar premierul greseste si mai rau felicitand-o pe doamna Boagiu pentru meritul ca oamenii au plecat sambata in weekend, cum era normal.

Daca n-aveam festivismul inoculat in sange, circulatia pe un singur sens putea incepe fara inaugurare, fara panglica, fara foarfece si chiar fara numararea kilometrilor, pe care domnul Boc i-a pus la socoteala, in numar de 14.

Cand va taia panglica si pentru jumatatea celalta, va mai numara 14, in total 28. Tot taind panglici pe jumatati de drumuri, n-ar fi exclus sa ne pomenim cu o autostrada de doua ori mai lunga atunci cand masori cu panglica, decat atunci cand masori pe harta.

Asta imi aduce aminte de celebrul circ Klutzki, care cutreierand Europa antebelica, ajunsese si la Bucuresti cu un sarpe facut sa uimeasca spectatorii. In fata lor, imblanzitorul demostra, cu ruleta in mana, ca sarpele masoara 2 metri de la cap la coada si trei metri de la coada la cap.

Fireste, asemanarea este numai metaforica, intrucat autostrazile noastre nu sunt nici macar ca sarpele de la circul Klutzki - respectiv, ele nu prea au nici coada, nici cap. Au numai panglici, foarfece si camere de luat vederi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boagiu Boc inaugurare, #Boc panglica, #Boagiu autostrada soarelui , #ministrul Transporturilor