Ignoranta dureroasa a Ancai Boagiu (Opinii)

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 20:46
3786 citiri
Ignoranta dureroasa a Ancai Boagiu (Opinii)
Foto: Gandul

De cand a incercat sa mascheze cu un bat de tei deficientele din sistemul de franare al unui tren de calatori, Anca Boagiu pare a fi imuna la problemele CFR SA.

Locomotive care intr-o tara normala erau date demult la casat, o infrastructura in care nu s-a investit aproape nimic in ultimii 20 de ani si un neam care nu are frica de lege, toate acestea compun imaginea unei societati comerciale aflate la marginea normalului european.

In timp de Guvernul ne arata din elicopter bucati din autostrada Transilvania, care deocamdata leaga nimic de nimic, o companie, ce inca mai e in viata, nu pare a fi in atentia guvernantilor, desi Europa se bazeaza in mare parte pe transportul feroviar. Pana la urma, tind sa dau crezare cuvintelor lui Adriean Videanu care, pe vremea cand era ministru al Economiei, declara ca CFR e o companie irecuperabila. Berceanu zicea si el, la un moment dat, ca se coace ceva. Anca Boagiu da impresia ca s-a poticnit in cuvintele lui Videanu si Berceanu, lasand totul in grija inertiei.

In randurile de fata ma exprim din pozitia mea de navetist, client al CFR. Cu abonament platit, client fidel al CFR fiind, am inlemnit de frig in aceasta dimineata (15.11.2011 - n.red), asteptand sa vina personalul in gara Scrovistea pentru ca eu sa pot ajunge la serviciu. M-am obisnuit deja ca, in loc de 07.52, ora la care trebuie sa soseasca in Gara de Nord, personalul meu sa ajunga, zilnic, cu 20 minute mai tarziu. De multe ori, ma trezesc ca raman blocat pe traseu, prin vreo gara sau halta din cauza defectiunii locomotivei depasite de vreme si de uzura tehnica sau morala.

Dar sa revenim la aceasta dimineata. Dupa un tremurat crancen de o ora, m-am decis sa plec acasa, pentru ca trenul meu avea vreo 90 minute intarziere. Prima data, cineva din gara vecina, Crivina, (gara Scrovistea a fost desfintata iar cladirea aferenta a fost repartizata mai multor familii de angajati ai CFR), ne-a telefonat, anuntandu-ne ca trenul va veni cu o intarziere de 30 minute. La CFR, sa fii sigur ca, atunci cand ti se spune ca intarzie trenul o jumatate de ora, mai mult ca sigur e vorba de un timp triplu. Intr-un final, s-a dovedit ca personalul cu care trebuia sa ajung la munca a sosit la destinatie cu o intarziere de chiar 90 minute.

Daca ar fi un caz izolat, o intamplare care are loc o data sau de doua ori pe an, mai treaca merga. Din pacate, aceste evenimente au devenit obisnuinta, iar CFR pare un sat fara caini. Ma uit peste un articol din presa, publicat de Gandul, si aflu ca, in 2009, CFR SA a inregistrat peste 1300 cazuri de furturi de componente din infrastructura feroviara publica, pagubele depasind 10 milioane lei noi. Ni se ma spune in articol, care e de fapt un comunicat de presa al CFR SA, ce s-a furat dar se omite a ni se spune cine sunt hotii si daca au fost prinsi.

Bineinteles ca, in Romania, in astfel de situatii, in loc sa recunoastem crudul adevar, mai bine spoim realitatea cu un bat si mergem mai departe pentru a taia panglici la toate santierele din aceasta tara. Chiar astazi, in timp ce eu am ajuns lemn acasa, Boagiu si Boc inaugurau un santier al autostrazii Orastie-Sibiu. La fata locului, ministrul Boagiu si-a inceput iar tirada despre cel mai bun premier al tarii iar pe mine ma apucau toti nervii in fata televizorului, aducandu-mi aminte ca am pierdut o zi de munca, ca risc sa fiu dat afara de la serviciu pentru intarzieri repetate sau, si mai rau, o raceala zdravana.

In Franta, se procedeaza la fel, si acolo furandu-se cabluri de pe calea ferata. Spre deosebire de Romania, acolo, faptasii sunt repede prinsi si condamnati. La noi nu exista condamnati, echipe de interventie rapida nu exista din cauza disponibilizarilor masive de la CFR Infrastructura iar politia nu are cum sa actioneze pentru ca si ea a devenit invizibila dupa ultima reforma a lui Igas, care a lasat un politist la trei sate. Uite asa, asistam la marea reforma a statului roman.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#CFR calea ferata, #Anca Boagiu CFR SA, #emil boc boagiu, #reforme Boc, #CFR intarzieri , #ministrul Transporturilor