Anca Boagiu: Ponta este pasibil de plangere penala

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 20:15
3830 citiri
Anca Boagiu: Ponta este pasibil de plangere penala

Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu este de parere ca nominalizarea comisarului european nu s-a facut legat, premierul Victor Ponta fiind pasibil de plangere penala pentru ca a incalcat interesele nationale.

"Este in lucru cu avocatii plangerea penala, din punctul meu de vedere ca senator si presedinte al Comisiei de afaceri europene, pe legislatia romana Victor Ponta era obligat sa vina in Parlament cu propunerea de comisar, sa intre in audieri, dupa care rezultatul audierilor trebuia validat prin Birourile permanente ale celor doua Camere si apoi putea sa faca nominalizarea legala", a spus Boagiu, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, democrat-liberala a mentionat ca refuzul Guvernului de a prezenta informatii Parlamentului este o fapta penala.

"Cerandu-i repetat sa prezinte propunerea de candidat, scrisoarea a stat pitita, nu a vazut-o nimeni, este vorba de un refuz de a prezenta Parlamentului Romaniei informatii, ceea ce este penal. Refuzul Guvernului de a prezenta informatii Parlamentului este fapta penala", a adaugat ea.

Potrivit Ancai Boagiu, scrisoarea trimisa presedintelui ales al Comisiei Europene arata ca premierul Victor Ponta a "vandut" interesele Romaniei pentru interesele propriului partid. Ea a aratat ca aceasta scrisoare precizeaza ca prima nominalizare a Romaniei este Dacian Ciolos pentru Dezvoltare Regionala sau Agricultura, dar se face si o a doua propunere, Corina Cretu, pentru un portofoliu ce va fi discutat ulterior, noteaza Mediafax.

Ponta: Sunt ticaloase atacurile la adresa oricarui posibil comisar european (Video)

"Deci Ponta spune: nu cer dezvoltare regionala, cer orice imi dati pentru Corina Cretu, asta spune negru pe alb, aceasta este minciuna", a afirmat Boagiu.

Prim-vicepresedintele PDL a afirmat ca a facut aceste declaratii pentru ca Victor Ponta a incarcat legislatia si Constitutia, fiind pasibil in acest moment de plangere penala.

"Eu nu vorbesc pe surse impotriva nimanui, ci pentru respectarea legislatiei si Constitutiei pe care Ponta le-a incalcat, fiind pasibil in acest moment de plangere penala, pentru ca i-am solicitat inca din 17 iulie sa prezinte in Parlament propunerea pentru comisarul european si sa inceapa procedura sa facem nominalizarea legala. Ponta scrie: va propun pentru portofoliul dezvoltare regionala pe Dacian Ciolos, iar pentru Corina Cretu ce o fi. Ne va obtine pentru Romania ce o fi", a mai spus Boagiu.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...
Comentarii