Boagiu: Ipocritul Dan Sova sa desecretizeze contractele cu Gold Corporation si Bechtel

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 18:31
2002 citiri
Boagiu: Ipocritul Dan Sova sa desecretizeze contractele cu Gold Corporation si Bechtel

Fostul ministru al Transporturilor, democrat-liberala Anca Boagiu, il someaza pe ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, sa desecretizeze contractele cu Gold Corporation si Becthel.

"Desecretizarile secrete devin marca inregistrata Sova", acuza Boagiu, intr-un comunicat remis Ziare.com, somandu-l totodata pe Dan Sova "sa desecretizeze contractele cu Gold Corporation si Bechtel si sa apere interesele Romaniei, nu interesele financiare ale firmelor sale si ale familiei".

"Avocatul Bechtel Sova a devenit si avocatul RMGC. In cadrul audierilor din comisia parlamentara pe Rosia Montana, ministrul din Guvernul Romaniei Dan Sova ofera solutii pentru compania care vrea sa exploateze aurul de la Rosia Montana in loc sa ofere solutii pentru statul roman", transmite Boagiu.

Sova: Statul ar putea fi obligat sa dea avizele pentru inceperea exploatarii la Rosia Montana

Aceasta citeaza declaratiile social-democratului din comisia parlamentara pe Rosia Montana: " (...) va spun ca se poate intampla ca investitorul caruia i se refuza eliberarea acordului de mediu sau a altor avize sa se adreseze unei instante arbitrale, care poate fi Curtea de Arbitraj de la Viena sau Curtea de Arbitraj de la Washington, si sa ceara obligarea statului roman la eliberarea avizului care lipseste pentru inceperea exploatarii".

Boagiu aminteste ca, pe 11 septembrie, Victor Ponta si Dan Sova "ne anuntau ca desecretizeaza proiectul de la Rosia Montana. Dar, ce sa vezi, au dat din colt in colt". Rezultatul a fost: nicio desecretizare!

"Situatia este similara cu desecretizarea contractului cu Bechtel iar Dan Sova este actor comun al acestor coincidente! Reamintesc faptul ca atat firma lui, cat si cea a mamei sale ofera consultanta juridica si primesc, sau au primit in cazul Bechtel, sume impresionante de bani.

Il somez pe ipocritului Dan Sova sa apere interesele Romaniei, nu sa lupte pentru interesele financiare ale sale sau ale mamei prin tertipuri avocatesti. Oricat de mult se va stradui, adevarul tot va iesi la iveala! Daca nu este in stare de acest lucru, sa demisioneze!", adauga Boagiu.

In final, fostul ministru puncteaza "Romania nu are nevoie nici de mincinosi, nici de tradatori, nici de incompetenti".

D.R.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...