Boagiu l-a dat in judecata pe Ponta pentru acuzatii "calomnioase si injuste"

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 19:18
3953 citiri
Boagiu l-a dat in judecata pe Ponta pentru acuzatii "calomnioase si injuste"

Anca Boagiu a declarat, miercuri, ca a depus denuntul impotriva lui Victor Ponta pentru infractiunea de subminare a economiei romanesti, precum si cererea de chemare in judecata pentru declaratiile "calomnioase si nedrepte" la adresa ei in calitate de ministru al Transporturilor.

"Asa cum am promis saptamana trecuta, vin in fata dumneavoastra pentru a va anunta faptul ca am depus denuntul impotriva domnului Victor Ponta pentru trei actiuni premeditate care se indreapta impotriva economiei romanesti. Prima se refera la eliminarea Romaniei din UE; cea de-a doua se refera la tradarea intereselor economice si strategice ale Romaniei si nu in ultimul rand distrugerea economiei romanesti", a spus ea in cadrul unei conferinte de presa.

Vicepresedintele PDL a precizat ca a depus si o cerere de chemare in judecata a lui Victor Ponta pentru afirmatiile "calomnioase, injuste si nedrepte" la adresa ei in calitate de ministru al Transporturilor.

"In egala masura am depus cererea de chemare in judecata a domnului Ponta pentru afirmatii calomnioase, injuste, nedrepte impotriva mea ca fost ministru al Transporturilor pentru a ascunde in fapt infractiunile sale de subminare a economiei nationale si abuz in serviciu", a punctat democrat-liberala.

Ponta, acuzat de amanarea intrarii in Schengen si de atacuri la institutiile statului de drept

Boagiu a sustinut si ca Victor Ponta a incalcat "cu premeditare" prevederile Tratatului de Aderare a Romaniei la UE prin amannarea datei de intrare in spatiul Schengen si prin "atacul" la institutiile statului de drept.

"Daca discutam despre partea de UE, domnul Victor Ponta a incalcat cu premeditare prevederile Tratatului de Aderare a Romaniei la UE. Le-a incalcat prin amanarea datei de intrare a Romaniei in spatiul Schengen, prin atacul la institutiile statului de drept (...). Victor Ponta aduce prejudicii grave statului roman prin taierea investitiilor si implicit a locurilor de munca existente in Romania, prin nerespectarea legii bugetului de stat (...). Consecinta pentru noi ca romani: pierderea investitiilor, pierderea locurilor de munca, incasari reduse la bugetul de stat (...). Tot in ceea ce priveste UE, domnul Ponta ne indreapta spre pierderea unor sume consistente de bani pe perioada 2014-2020 (...)", a acuzat vicepresedintele PDL.

Anca Boagiu a afirmat ca il acuza pe Victor Ponta de "subminarea intereselor statului roman", deoarece premierul a incalcat in opinia ei hotarari ale CSAT.

"Il acuz pe Victor Ponta de subminare a intereselor statului roman, a intereselor strategice prin atacurile pe care le-a adus atat partenerilor strategici ai Romaniei, NATO si SUA", a comentat democrat-liberala.

De asemenea, vicepresedintele PDL l-a mai acuzat pe Victor Ponta de "tradarea intereselor economice ale Romaniei prin incalcarea deciziilor CSAT prin promovarea unor legi si ordonante care nu fac altceva decat sa puna in pericol dezvoltarea Romaniei, deschiderea si dezvoltarea, pana la urma, a pietei europene, pentru ca facem parte dintr-o piata unica". Ea a mai spus ca "in egala masura" il acuza pe premier ca "tradeaza interesele economice" ale Romaniei prin schimbarea conditiilor de privatizare ale unitatilor economice din tara.

Anca Boagiu i-a cerut lui Victor Ponta sa vina in instanta si sa demonstreze ceea ce "hamaie" public in fiecare zi, sa demonstreze acuzatiile calomnioase pe care i le aduce.

"Dar in egala masura ii transmit domnului Ponta ca va trebui sa vina si cu dovezi. Si ca sa nu se oboseasca foarte tare ii transmit din start ca este un meci pe care l-a pierdut, dovada ca Romania si-a facut treaba sunt aceste cinci documente pe cae nu le va putea schimba nici prin OUG, nici prin legi, nici prin hotarari, sunt documente ale UE care certifica faptul ca achizitiile in Romania pe programul operational de Transporturi au fost facute corect, motiv pentru care Uniunea a semnat cu noi contractele de finantare", a mai spus Anca Boagiu.

Cele doua plangeri penale au fost depuse la Parchetul de pe langa ICCJ.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Boagiu dat judecata Ponta, #Anca Boagiu judecata Victor Ponta, #Boagiu Ponta acuzatii calomnioase , #PDL