Boagiu, minti? (Opinii)

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 18:12
9744 citiri
Boagiu, minti? (Opinii)

Anca Boagiu a fost cel mai popular ministru al Guvernului Boc, si, dupa mine, justificat.

O mana de muiere tanara care nu plescaie de placere deoarece si-a inventat un portret de om harnic, dornic sa semene binele, ca predecesorul Berceanu (care nu avea motive sa se considere urmasul romanilor in materie e infrastructura si m-a facut sa ma intreb in ce masura este adevarata povestea cu descendenta), care nu s-a sfiit sa le dea peste nas directorilor instalati de acelasi Berceanu, care a deblocat intr-o oarecare masura (traim in Romania) proiectele mari, parea suficient de ostila indolentei incat sa-si ingrijeasca alura de om serios.

Iata, insa, ca s-a dovedit un brav ostean al partidului si, cum stia ca increderea de care s-a bucurat poate naste pui vii, s-a folosit de ea ca sa-si scoata colegii din PDL de la ananghie.

Caci cum altfel decat dezastru se numeste situatia in care 13 oameni mor in nameti in 20 de ore, iar altii devin casanti in propriile case deoarece a disparut drumul spre magazia cu lemne?

Doamna Boagiu a iesit in public si a afirmat ca meteorologii au avertizat prea tarziu asupra nametilor si viscolului, prin urmare autoritatile nu au avut altceva a face decat sa-si infinga privirea in fulgi: "Il neige sur mon coeur!".

Cata ipocrizie! Cine a prezidat, in dupa-amiaza zilei de 1 februarie, un comandament de iarna la Ministerul Transporturilor, in care s-au analizat datele privind iminenta unor caderi masive de zapada? Doamna Boagiu. Nu asta ar fi, insa, stirea.

Stirea este alta, pe care am primit-o pe surse de la un om satul de minciuni. Si se refera la faptul ca doamna ministru ar fi decis, impreuna cu cel putin patru participanti la aceasta sedinta despre care nu s-a suflat o vorba in presa, deoarece le-a interzis colegilor sa sifoneze ceva, sa instituie cod rosu (ati citit bine), dar sa nu dea publicitatii situatia, ca sa nu panicheze lumea.

In acelasi 1 februarie, in jurul orei 23, doamna Boagiu aparea in direct la B1 TV, care si-a trimis carul sa transmita cum ministrul face o vizita pe drumurile nationale, inspectand utilajele. Joi, s-a emis o atentionare de cod portocaliu, iar vineri s-a dezlantuit vijelia in sud-estul Romaniei.

Iar bietul Traian Igas, care a scapat porumbelul - "nameti mai mari decat cei din 1954" - a fost silit sa-si ia vorba inapoi, desi imaginile de la televizor, monstrii de zapada care le-au oprit inimile de spaima la zeci de mii de romani, reprezinta realitatea: e cod rosu!

Sa nu panicam populatia??? Care ar fi fost efectul dezvaluirii codului rosu, mii de romani care faceau infarct sau mii de romani care s-ar fi aprovizionat cu mancare, lemne, apa? Autoritati care stateau la soarele din reproducerile dupa Van Gogh sau primari si presedinti de consilii judetene pregatiti de interventie cu utilaje aduse, in ultima instanta, din Rusia, de pilda, cu avioanele Hercules C-130?

La ora la care scriu, bilantul este cumplit: 57 de oameni au pierit din cauza zapezii si a frigului. O cincime din totatul mortilor din toata Europa. S-a gandit cineva ce ar insemna o plangere penala pentru neglijenta in serviciu in situatia de fata?

Intr-o Romanie sanatoasa la cap, unde legea ar fi respectata, pedeapsa ar fi, in cazul unor consecinte deosebit de grave, de inchisoare de la 2 la 10 ani.

Cateva zeci de morti in fundul catunelor sau ramanerea PDL din Parlament? Grea dilema. Proasta decizie!

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...