Boagiu: Sper ca antepronuntarea lui Iohannis a fost doar o greseala de exprimare

Luni, 30 Iunie 2014, ora 11:01
2216 citiri
Boagiu: Sper ca antepronuntarea lui Iohannis a fost doar o greseala de exprimare

Anca Boagiu, prim-vicepresedinte al PDL, isi exprima speranta ca antepronuntarea lui Klaus Iohannis cu privire la numele partidului care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL a fost o greseala de exprimare cauzata de emotie.

"Sper ca antepronuntarea domnului Klaus Iohannis in privinta numelui viitoarei formatiuni politice rezultate din fuziunea PDL - PNL a fost doar o greseala de exprimare cauzata de emotia sa de proaspat presedinte ales al PNL. Este un gest de minima politete ca deciziile importante luate de doi parteneri pe picior de egalitate, care se respecta reciproc, sa fie comunicate impreuna, de comun acord, cu un mandat clar in spate si sa nu lase impresia punerii partenerului in fata faptului implinit", scrie pe blog Anca Boagiu.

Prim-vicepresedintele PDL, care este si vicepresedinte al PPE, spune ca niciunul dintre democrat-liberali nu are "cunostinta sa se fi stabilit sau mandatat cineva in ceea ce priveste numele viitoarei fuziuni".

"Sper ca o astfel de eroare de negociere sa fie doar un accident emotional. Trebuie sa intelegem cu totii ca o astfel de eroare, sper eu doar de exprimare, poate compromite o constructie politica de mare importanta pentru viitorul tarii, o constructie politica dorita atat la nivel national, de romanii de centru-dreapta, cat si in Europa, de marea familie politica PPE din care PDL face parte.

In PPE nu se practica astfel de atitudini, principiile si valorile noastre fiind foarte clare. Chiar presedintele PPE Joseph Daul, in mesajul pe care l-a trimis PNL cu ocazia acestui Congres, si-a exprimat speranta, dorinta si convingerea ca PNL va respecta valorile si principiile populare. Nici nu vreau sa comentez cum ar putea interpreta colegii mei din PPE aceasta antepronuntare, un gest de lipsa de curtoazie fata de principiile PPE", ii mai transmite Anca Boagiu lui Klaus Iohannis.

Imediat dupa alegerea sa ca presedinte al PNL, la Congresul care a avut loc duminica, Iohannis a declarat ca partenerii de la PDL sunt de acord ca formatiunea politica ce va rezulta din fuziunea celor doua partide sa se numeasca PNL.

Anunt bomba al lui Iohannis: PDL, de acord ca noul partid sa se numeasca PNL. Fuziunea a fost votata

Declaratia i-a luat prin surprindere pe democrat-liberali, care au reactionat imediat, infirmand la unison ca ar exista vreo decizie in acest sens.

Predoiu il contrazice pe Iohannis: Nu am stabilit nimic, PDL nu e un partid pe care sa-l atarni la butoniera

Ulterior, Klaus Iohannis si-a nuantat declaratia, spunand ca intelege si respecta "sensibilitatea unor colegi din PDL legata de nume si identitate" si ca nu a dorit in niciun fel sa o "lezeze", afirmatia facuta fiind concluzia sa, "in urma multor discutii formale si informale".

Iohannis explica declaratia de la Congres: Concluzia mea, dupa discutii formale si informale

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: Ziare.com