Anca Boagiu: Demiterea sefei CNADNR, dezinformare grosolana

Marti, 13 Martie 2012, ora 18:39
4432 citiri
Anca Boagiu: Demiterea sefei CNADNR, dezinformare grosolana
Foto:Ziare.com

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat, marti, pentru Ziare.com, ca informatiile privind demiterea sefei CNADNR sunt o "dezinformare grosolana", iar premierul trebuie sa descopere cine ii saboteaza proiectele si este exclus sa se discute despre demiterea unor oameni care muncesc.

"Cei care imprastie astfel de zvonuri (referitoare la demiterea sefei CNADNR - n.r.) doresc sa se revina la practicile pe care le-am gasit in Ministerul Transporturilor, de jaf pe banul public si sunt o piedica in proiectele asumate de premierul Ungureanu, acelea de absorbi 6 miliarde de euro de la UE.

Este exclus sa discuti despre demiterea unor oameni care au fost capabili sa absoarba fonduri europene, sa rezilieze contractul cu Bechtel, sa faca modificari in legislatia in care se scurgeau banii catre smecheri, oameni care au facut economii de 600 de milioane de euro prin masurile pe care le-au introdus, oameni care au pus bazele construirii de autostrazi", a precizat Anca Boagiu, pentru Ziare.com, referindu-se la informatiile privind demiterea Danielei Draghia de la sefia CNADNR.

Boagiu sustine ca este vorba despre "o dezinformare grosolana si o regina a acestei dezinformari artrebui sa fie descoperita de premierul Ungureanu".

Anca Boagiu a mai aratat ca aceste dezinformari pornesc de la lupta dura din Ministerul Transporturilor "de stopare a scurgerilor banilor publici".

"Sunt foarte multi nemultumiti ca nu mai pot creste valorile contractelor cu mai mult de 20% si ca exista standarde de cost, ca nu mai pot invoca blocaje, cum ar fi descoperirile arheologice", a adaugat Anca Boagiu.

Ea a adaugat ca este in sarcina primului ministru sa descopere cine ii saboteaza proiectele, programul de guvernare.

"Am convingerea ca premierul nu va tolera astfel de zvonuri si ii va sustine pe cei care muncesc, crezand in programele de infrastructura din Romania, sprijinind aceste politici de reducere a practicilor oculte din Romania. Ma gandesc ca cei care imprastie astfel de zvonuri vor sa se continue politica spagilor plimbate prin pungi, este inadmisibil", a mai spus Anca Boagiu.

Marti, in presa a aparut informatia pe surse ca sefa Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania(CNADNR), Daniela Aureliana Draghia, va fi demisa din cauza drumurilor blocate de zapada.

Sefa Companiei de Autostrazi va fi demisa - surse

In timp ce surse citate de Romania TV sustineau ca Draghia va fi demisa in cursul sedintei de marti a Guvernului, B1 TV anunta ca sefa CNADNR ar fi fost demisa deja, inca de marti dimineata, la cererea premierului Mihai Razvan Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Boagiu demitere sefa CNADNR, #Boagiu CNADNR dezinformare grosolana , #stiri Anca Daniela Boagiu