Bugetul de stat, la terapie intensiva: Cand vom afla cum au fost cheltuiti banii

Duminica, 29 Mai 2016, ora 15:51
2372 citiri
Bugetul de stat, la terapie intensiva: Cand vom afla cum au fost cheltuiti banii
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Finantelor Publice va face o analiza calitativa a cheltuirii banilor publici, inclusiv in sistemul sanitar, vizand raportul costuri-rezultate, a declarat duminica ministrul Anca Dragu, precizand ca este mai mult decat un audit, mai curand un program de "terapie intensiva".

"La jumatatea anului vom avea la Ministerul Finantelor o analiza a eficientei cheltuirii banilor publici, care va cuprinde si un program de la Ministerul Sanatatii. Cred ca este un program de terapie intensiva pe care il am la minister", a afirmat Dragu intr-o emisiune la Digi24.

Ea a fost intrebata daca exista la nivelul Guvernului o imagine de ansamblu a risipei banului public din sistemul sanitar, in contextul scandalului din sanatate privind dezinfectantii diluati furnizati de Hexi Pharma in spitale, noteaza News.ro.

Ministrul a punctat ca Executivul are o imagine asupra banilor care se aloca in sanatate, dar si perceptia ca, desi domeniul este finantat destul de bine, exista multe nevoi si multe lipsuri.

"Ceea ce am constatat odata cu preluarea mandatului a fost lipsa analizei eficientei folosirii banului public, aceasta analiza nu se face in Romania", a mai spus Dragu.

Ea a subliniat ca analiza calitativa va fi realizata de o unitate din minister, pentru care este in curs de recrutare a personalului, urmand ca primele rapoarte sa fie disponibile undeva in luna iulie.

In privinta regulii care se aplica la licitatii, unde sunt desemnati castigatorii in functie de cel mai mic pret oferit, Dragu spune ca aceasta este schimbata in noul pachet de legi privind achizitiile publice.

"Este o regula importanta, care aduce in discutie si calitatea, pentru ca am constatat in practica de multe ori ca nu cel mai ieftin produs este cel care ne trebuie si atunci autoritatile contractante au fost puse de multe ori in aceasta situatie de a fi nevoita sa lucreze cu material produse care nu satisfac nevoile de calitate, dar pe care trebuia sa le achizitioneze din acest considerent", a conchis ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#Dragu analiza cheltuieli, #bani publici rezultate , #ministru de Finante