CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 13:11
2457 citiri
CCR a respins sesizarea USR. Revocarea din funcția de președinte a Senatului a Ancăi Dragu, constituțională SURSE
Fost președinte a Senatului Anca Dragu a fost revocată din funcție de PNL și PSD FOTO Facebook / Anca Dragu

Curtea Constituţională (CCR) a dezbătut miercuri sesizarea făcută de către USR privind revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu. Conform unor surse din CCR, citate de News.ro, cererea USR a fost respinsă.

Anca Dragu a fost schimbată din funcţie, prin votul plenul Senatului, pe 23 noiembrie. Noua majoritate PNL-PSD-UDMR a votat revocarea acesteia din funcţie şi numirea lui Florin Cîţu în fruntea Senatului.

Anca Dragu afirma, după vot, că decizia revocării sale din funcţie este una nemotivată, deoarece de-a lungul mandatului de 11 luni nu a existat vreo abatere gravă sau încălcare a Constituţiei.

Ea mai spunea că în Regulamentul de funcţionare al Senatului există un vid legislativ, necorectat de 16 ani, după ce CCR a declarat neconstituţionale două prevederi care făceau posibilă suspendarea sau demiterea preşedintelui Senatului, ca o sancţiune juridică sau politică.

#Anca Dragu, #presedinte Senat, #CCR, #curtea constitutionala, #coalitie pnl psd, #sesizare CCR , #stiri Anca Dragu Paliu