Ancheta Sky News: Cercetarea DIICOT ar putea fi extinsa asupra jurnalistilor britanici (Surse)

Joi, 11 August 2016, ora 15:06
4530 citiri
Ancheta Sky News: Cercetarea DIICOT ar putea fi extinsa asupra jurnalistilor britanici (Surse)

In dosarul deschis in urma difuzarii reportajului Sky News despre presupusi traficanti de arme din Romania, anchetatorii vor face cercetari privind infractiuni contra securitatii nationale.

Procurorii iau in calcul extinderea anchetei asupra jurnalistilor britanici, au precizat surse judiciare pentru Mediafax.

Potrivit acestora, cercetarile in aceasta cauza se vor axa pe infractiuni contra securitatii nationale, respectiv comunicarea de informatii false.

Trei dintre cele cinci persoane care au legatura cu realizarea materialului Sky News despre presupusi traficanti de arme din Romania au fost chemate, din nou, joi, la sediul DIICOT pentru continuarea cercetarilor, dupa ce miercuri seara audierile au fost intrerupte.

Unul dintre cei audiati este Szanto Aurelian Mihai, cel care ar fi intermediat legatura jurnalistilor cu persoanele care apar in inregistare. Acestia nu au facut nicio declaratie la intrarea in sediul DIICOT, fiind insotiti de avocati.

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri ca, in cadrul anchetei, se confirma existenta unui scenariu in legatura cu materialul difuzat de Sky News.

"Au fost identificate persoanele mascate si alte persoane cu care au colaborat. Au fost identificate si ridicate si armele si s-a descoperit autoturismul. Se confirma ceea ce am preconizat, un scenariu care cred ca a fost pus la cale de jurnalistii britanici", a precizat Daniel Horodniceanu.

Jurnalistul Sky News Stuart Ramsay, realizatorul reportajului despre presupusul trafic ilegal cu arme de foc din Romania, a publicat noi mesaje pe Twitter in care ataca Romania pentru publicarea de informatii nepotrivite care sa provoace o reactie din partea sa, reiterand faptul ca nimeni nu a fost platit.

"Nimeni nu a fost platit. Armele sunt reale. Povestea este corecta. Sfarsit de discutie. Romania, aici nu era vorba despre tine. Era vorba despre arme", a scris acesta.

Ramsay a insistat, de asemenea, asupra faptului ca in imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazati jurnalistii Sky News apare doar echipa publicatiei, nimeni altcineva, contrazicand informatii potrivit carora in imagini ar putea fi vazuti echipa de filmare si intermediarul de origine romana.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...