Dosarul Sky News: Un "traficant" l-a sunat pe jurnalistul Ramsey sa-i reproseze ca l-a bagat in belea. Ce raspuns a primit

Vineri, 12 August 2016, ora 21:16
14378 citiri
Dosarul Sky News: Un "traficant" l-a sunat pe jurnalistul Ramsey sa-i reproseze ca l-a bagat in belea. Ce raspuns a primit

Unul dintre cei trei "traficanti de arme" din ancheta falsa a Sky News, arestati vineri, si anume intermediarul Mihai Aurelian Szanto, l-a sunat miercuri pe jurnalistul Stuart Ramsey sa-i reproseze ca "l-a bagat in belea".

Avocatul acestuia, Marcel Vrabie, le-a spus vineri seara jurnalistilor, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), ca clientul sau a luat legatura cu reporterul Sky News si i-a spus ca are probleme mari in Romania din cauza lui.

"Pe 10 august, domnul Szanto a luat legatura cu personajul de la Sky News, care i-a solicitat sa participe la realizarea documentarului, si i-a reprosat... 'm-ati bagat intr-o belea mare, nu ati scris ca totul e fictiv', timp in care a fost inregistrat la telefon", a precizat Vrabie.

El a spus ca raspunsul lui Ramsey a fost doar ca avocatii Sky News se vor ocupa de aceasta problema. "E o recunoastere a faptului ca si ei stiau adevarul", a mentionat reprezentantul legal al lui Szanto.

Vrabie a aratat ca inregistrarea a fost depusa la dosarul instrumentat de DIICOT si "e in folosul nostru, dovedeste faptul ca cei de la Sky News cunosteau care e adevarata natura a documentarului".

Cei trei barbati arestati vineri se asteptau la aceasta sentinta din partea instantei, cu toate ca sperau sa "primeasca macar arest la domiciliu", a adaugat Marcel Vrabie.

Avocatul a precizat ca nu crede ca Sky News va recunoaste ca reportajul despre asa-zisul trafic de arme din Romania, care pot ajunge inclusiv in mainile teroristilor, a fost falsificat.

"Nu cred, pentru ca ar fi o pata extrem de urata pe credibilitatea acestui post, ei isi vor mentine punctul de vedere", a spus Vrabie.

Ministrul Justitiei anunta in ce conditii statul roman va da in judecata Sky News

Sky News isi apara reportajul cu "traficantii" din Romania: NU au fost platiti! E o ancheta solida

Acesta a adaugat ca se va face o comisie rogatorie pentru citarea celor de la Sky News la audieri, spunand ca lui i-ar placea "sa fie audiati de procurorii nostrii, sa fie supusi unui test poligraf, si baietii nostri, si ei, ca sa vada toata lumea care e adevarul".

Dosarul Sky News: DIICOT vrea sa audieze si jurnalistii

Cei trei asa-zisi traficanti de arme din reportajul falsificat al Sky News au fost arestati preventiv, in urma unei decizii de vineri seara a Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

Instanta a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a fratilor Atilla Csaba Pantics si Levente Pantics, precum si a intermediarului. Mihai Aurelian Szanto, acuzati de "comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala" - infractiune pentru care risca pana la cinci ani de inchisoare -, dar si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si constituirea unui grup infractional organizat.

Hotararea nu este definitiva, dar executorie, si poate fi atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avocatul Vrabie a spus ca a depus deja o contestatie in acest sens.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...