Doua retineri dupa ancheta Sky News. Stuart Ramsay: De ce ar fi cineva cercetat pentru ca spune adevarul? Treziti-va!

Joi, 11 August 2016, ora 22:34
9720 citiri
Doua retineri dupa ancheta Sky News. Stuart Ramsay: De ce ar fi cineva cercetat pentru ca spune adevarul? Treziti-va!

Doi dintre cei trei barbati care apar in reportajul Sky News despre presupusul trafic de arme din Romania au fost retinuti joi seara.

Este vorba de Atilla Csaba Pantics si fratele sau Levente Pantics, care sunt acuzati de procurorii DIICOT pentru constituire de grup infractional organizat, comunicarea de informatii false care ar periclita siguranta nationala si nerespectarea regimului armelor si munitiilor in dosarul reportajului Sky News despre traficantii de arme din Romania.

Cei doi barbati ar urma sa fie prezentati Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

In replica, jurnalistul britanic Stuart Ramsay sustine, pe Twitter, din nou, ca reportajul sau despre vanzarea ilegala de arme in Romania este real, in apararea sa dand exemplu masurile luate de procurorii romani.

Astfel, Ramsay se intreaba de ce ar fi cineva cercetat in instanta pentru ca "dezvaluie o realitate".

"Hehe, inca imi place la nebunie. Rad din tot corpul - AK-urile sunt arme de vanatoare ha!", scrie acesta, in urma sutelor de mesaje venite din partea romanilor pe Twitter, in care britanicul este criticat si ironizat.

Ulterior, Ramsay comenteaza ca in randul fanilor sai de pe Twitter exista persoane cu conturi care il urmaresc doar pe el, dovada ca ar fi fost facute special pentru a vedea ce scrie jurnalistul Sky News. "Am multi noi fani. Toti par sa ma urmareasca doar pe mine. Frumos. Sincer acum sunt foarte multumit. Hehe", scrie el.

Britanicul comenteaza si informatiile aparute in presa din Romania, in urma rezultatelor preliminarii ale anchetei DIICOT, sustinand in continuare ca materialul realizat in tara noastra este real. "Ha! Nicio plata, armele sunt adevarate, e o poveste adevarata, arme de vanzare. Fara scenarii. Fara minciuni. Nimic inscenat. Tipi arestati - uhm adica nevinovati, socat", scrie el, ca reactie la retinerea primului dintre cei trei barbati care apar in reportajul Sky News.

In cea mai recenta postare, Stuart Ramsay spune ca i se pare de ras ce se intampla in Romania, comentand, indirect, si informatiilor potrivit carora chiar si jurnalistii britanici ar putea ajunge in fata procurorilor din tara noastra. "Ok, rad cu adevarat. De ce ar fi cineva cercetat pentru ca dezvaluie o realitate? E real. Treziti-va", scrie el.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...