CNA-ul britanic a primit peste 100 de reclamatii despre reportajul Sky News din Romania

Vineri, 12 August 2016, ora 13:46
4142 citiri
CNA-ul britanic a primit peste 100 de reclamatii despre reportajul Sky News din Romania
Foto: B1 TV

Ofcom, institutia de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, a transmis, vineri, ca numarul reclamatiilor pe care le-a primit in legatura cu ancheta Sky News privind presupusii traficanti de arme din Romania a crescut la 109.

Joi existau 12 reclamatii in legatura cu ancheta Sky News, aminteste News.ro.

"Regulamentul nostru cere ca programele de stiri sa fie corecte. Am primit 12 reclamatii referitoare la materialul Sky News, pe care le analizam cu atentie inainte de a decide daca sa demaram o investigatie", a spus purtatorul de cuvant al Ofcom, acum cateva zile, cand numarul reclamatiilor era mai mic.

Unul dintre cei care a spus ca s-a adresat Ofcom in cazul materialului difuzat de Sky News este ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache, care a subliniat in reclamatie "caracterul imprecis, incomplet si incorect al informatiilor prezentate in reportajul mentionat, care nu sustin concluziile anchetei jurnalistice respective, si care sunt de natura a proiecta o imagine negativa a Romaniei in randul publicului britanic".

Amintim ca Sky News a difuzat un reportaj referitor la traficul de armament, care arata doi asa-zisi traficanti dispusi sa vanda oricui, inclusiv teroristilor, pe teritoriul Romaniei.

Se pare insa ca totul este o facatura. Seful DIICOT a declarat ca reportajul Sky News este o inscenare pusa la cale de jurnalistii britanici.

Postul de televiziune Sky News a anuntat, miercuri, ca sustine in totalitate, in continuare, materialul publicat duminica, privind presupusii traficanti de arme din Romania. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

"Nu au fost platiti (cei prezentati drept traficanti - n.red.). Stuart Ramsay si echipa sa au prezentat o ancheta temeinica in legatura cu traficul de arme in Romania si Sky News sprijina in continuare ancheta", a declarat Lucy Ellison, PR manager la Sky News, pentru Ziare.com

Cei trei barbati care apar in reportajul Sky News au fost retinuti, rand pe rand, joi seara. Este vorba despre fratii Atilla Csaba Pantics si Levente Pantics si intermediarul Mihai Aurelian Szanto, care a declarat ca a fost pacalit de cei care au facut materialul despre traficul de arme.

Cei trei sunt invinuiti de constituire a unui grup infractional organizat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si comunicarea de informatii false.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#reclamarii reportaj Sky News, #ancheta reportaj Sky News, #Sky News trafic arme , #trafic arme