Dacian Ciolos, despre ancheta Sky News: Nu poti denigra o tara fara sa ai dovezi

Joi, 11 August 2016, ora 17:57
3872 citiri
Dacian Ciolos, despre ancheta Sky News: Nu poti denigra o tara fara sa ai dovezi
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Dacian Ciolos a comentat, joi, scandalul izbucnit in urma anchetei Sky Neks privind presupusi traficanti de arme din Romania.

Prim-ministrul considera ca este inadmisibil modul in care a fost realizat reportajul, afirmand ca "nu poti denigra o tara fara sa ai dovezi".

Ciolos a spus ca a cerut ca autoritatile romane sa ia pozitie fata de reportajul Sky News intrucat este vorba de o denigrare a Romaniei.

"Domnul ambasador de la Londra a si spus public initiativele pe care le-a avut (...) Eu am transmis ca vreau sa luam pozitie pentru ca cred ca e inadmisibil sa existe astfel de atitudini din partea unei prese care este libera. Nu poti sa denigrezi o tara fara sa ai dovezi atunci cand vii cu anumite afirmatii", a declarat Dacian Ciolos.

Ofcom, institutia de reglementare a audiovizualului in Marea Britanie, a transmis, joi, News.ro ca a primit, in total, 12 reclamatii in legatura cu ancheta Sky News privind presupusii traficanti de arme din Romania, pe care le va analiza cu atentie inainte de a decide daca va investiga cazul. Miercuri seara, Ofcom anunta, la solicitarea News.ro, ca sunt sase sesizari.

"Regulamentul nostru cere ca programele de stiri sa fie corecte. Am primit 12 reclamatii referitoare la materialul Sky News, pe care le analizam cu atentie inainte de a decide daca sa demaram o investigatie", a spus purtatorul de cuvant al Ofcom.

Unul dintre cei care a spus ca s-a adresat Ofcom in cazul materialului difuzat de Sky News este ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache, care a subliniat in reclamatie "caracterul imprecis, incomplet si incorect al informatiilor prezentate in reportajul mentionat, care nu sustin concluziile anchetei jurnalistice respective, si care sunt de natura a proiecta o imagine negativa a Romaniei in randul publicului britanic".

DIICOT a facut miercuri perchezitii si i-a adus la audieri pe presupusii traficanti de arme si pe intermediarul implicat in realizarea reportajului difuzat de Sky News.

Aurelian Mihai Szanto, intermediarul din reportajul Sky News, a declarat ca a fost pacalit de cei care au facut materialul despre traficul de arme.

Postul de televiziune Sky News a anuntat, miercuri, ca sustine in totalitate, in continuare, materialul publicat duminica, privind presupusii traficanti de arme din Romania. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

"Nu au fost platiti (cei prezentati drept traficanti - n.red.). Stuart Ramsay si echipa sa au prezentat o ancheta temeinica in legatura cu traficul de arme in Romania si Sky News sprijina in continuare ancheta", a declarat Lucy Ellison, PR manager la Sky News, pentru Ziare.com

Amintim ca Sky News a difuzat un reportaj referitor la traficul de armament, care arata doi asa-zisi traficanti dispusi sa vanda oricui, inclusiv teroristilor, pe teritoriul Romaniei.

Se pare insa ca totul este o facatura. Seful DIICOT a declarat ca reportajul Sky News este o inscenare pusa la cale de jurnalistii britanici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ciolos ancheta Sky News, #Ciolos reactie Sky News, #reportaj Sky News arme , #trafic arme
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
aici imi place Ciolos - ii arde pe rosbifi de nu se vad