Politia Romana, despre armele din reportajul Sky News: Sunt de vanatoare, detinute legal in tara noastra

Luni, 08 August 2016, ora 19:23
13176 citiri
Politia Romana, despre armele din reportajul Sky News: Sunt de vanatoare, detinute legal in tara noastra
Foto: Facebook/Kalashnikov AK47

Politia Romana spune ca armele care apar in imaginile difuzate de Sky News, in materialul referitor la posibile fapte de trafic de armament in Romania, sunt unele de vanatoare si ca nu exista date potrivit carora acestea ar fi de contrabanda.

"Din primele verificari efectuate de politisti, cu sprijinul celorlalte institutii din sistemul de securitate nationala, a rezultat ca modelul armelor prezentate in imagini este din categoria armelor de vanatoare. Aceste tipuri de arme sunt detinute legal in tara noastra de membrii asociatiilor de vanatori, colectionari, precum si de personalul silvic.

Pana la acest moment, nu au fost obtinute date din care sa rezulte ca armele ar proveni din savarsirea infractiunii de contrabanda. In prezent, sunt continuate verificarile pentru clarificarea situatiei de fapt si stabilirea unor eventuale incalcari ale normelor privind regimul juridic al armelor si al munitiilor", anunta Politia Romana printr-un comunicat de presa, precizand ca la nivelul institutiei s-au declansat verificari din ziua aparitiei materialului de presa si ca agentii romani vor colabora si cu politistii internationali in acest caz.

Precizarile Politiei Romane vin in contextul in care Sky News a difuzat un reportaj referitor la traficul de armament, care ii arata pe doi traficanti dispusi sa vanda arme oricui, inclusiv teroristilor, pe teritoriul Romaniei.

"Nu exista niciun subterfugiu aici. Stiau ca suntem o organizatie de presa care doreste sa ilustreze ca obtinerea unei arme este un proces relativ usor si credeau ca urma sa cumparam arme. Nu am facut-o, ceea ce a facut ca problemele sa fie putin mai complicate. Ideea este ca lor nu le pasa cine suntem, atat timp cat eram dispusi sa platim. In timpul intalnirii au spus clar ca vor vinde absolut oricui: spargatori de banci, criminali in masa sau teroristi, nefacand nicio distinctie", se arata in reportajul Sky News.

Luni, si procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat ca armele par a fi unele de vanatoare, spunand ca si Directia a demarat verificari, dar ca nu exista un dosar penal in acest caz.

Agentia Mediafax a incercat sa obtina un punct de vedere din partea Serviciului Roman de Informatii, dar acesta a refuzat sa confirme sau sa infirme existenta vreunei informari in legatura cu acest caz catre alte institutii ale statului.

Citeste aici ancheta Sky News cu traficanti din Romania care vand arme teroristilor si reactia integrala a sefului DIICOT

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Politia Romana arme Sky News, #Politia Romana traficanti arme , #trafic arme