Deputat UDMR, urmarit penal: Procurorii au dreptul sa faca din nou cercetari in cazul meu

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 14:36
2289 citiri
Deputat UDMR, urmarit penal: Procurorii au dreptul sa faca din nou cercetari in cazul meu

Deputatul UDMR Mate Andras a afirmat miercuri ca procurorii au dreptul sa verifice din nou cazul sau si ca si-a angajat sotia la cabinet in anul 2010, cand nu exista o interdictie in aceasta privinta.

"Nu pot sa va spun de ce s-a reluat acest caz, intrebati-l pe procuror. Eu anul trecut am primit neinceperea urmaririi penale si cred ca e vorba de interpretarea legislativa, pana la urma, pentru ca se spune in articolul 253 de fapta functionarului public. Acum unii spun ca deputatul, senatorul are calitatea de functionar public, altii spun ca nu are aceasta calitate, probabil pentru aceste lamuriri se vor face cercetari", a declarat Mate Andras la Palatul Parlamentului.

El a sustinut ca in anul 2010, cand si-a angajat sotia la cabinetul parlamentar, nu exista nicio interdictie iar comisia speciala a Camerei a confirmat acest lucru. Mate a adaugat ca si-a angajat sotia pentru ca lucra in jurnalism si i s-a parut imoral ca aceasta sa scrie despre sotul deputat.

"Sotia mea a fost angajata din martie pana la sfarsitul anului 2010 si a avut 'imensul' salariu, in total, de 5.500 de lei, adica aproximativ 500 de lei pe luna. Nu mi-a cerut nimeni acesti bani inapoi, pentru ca instantele civile au considerat ca nu este o interdictie in cazul meu, pentru ca demnitarul nu este functionar public, eu ma consider in continuare demnitar al statului, si nu functionar public. Fiecare cu interpretarea lui, probabil procurorii o sa aiba o interpretare, instanta civila o sa aiba alta interpretare, vom vedea ce decizie se va lua", a spus liderul deputatilor UDMR.

Mate Andras a precizat ca in procesul penal sunt mai multe faze iar in cercetarea prealabila, pana sa se puna in miscare actiunea penala, fiecare are calitatea de invinuit sau urmarit penal. Daca se considera ca cineva a savarsit o infractiune, atunci se pune in miscare actiunea penala iar asta inseamna ca devine inculpat si dupa aceasta faza este trimis in judecata.

"Procurorii au dreptul si chiar obligatia sa verifice fiecare plangere penala depusa impotriva cuiva. Faptul ca anul trecut am primit neinceperea urmaririi penale pentru o fapta din 2010 si s-a redeschis cercetare - nimic nou nu este, pentru ca procurorii au dreptul sa faca in continuare si asta fac. E bine ca fac si pe urma vor lua decizia", a apreciat Mate Andras.

Deputatul UDMR Mate Andras-Levente s-a prezentat miercuri la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde i s-a adus la cunostinta faptul ca a fost pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI) din septembrie 2011, prin care Mate Andras-Levente era acuzat ca si-ar fi angajat ilegal sotia, Erzsebet Mate, in perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, in Biroul Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 13 Cluj.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Mate Andras reactie Parchet, #Mate Andras urmarit penal, #Mate Andras angajat sotie , #stiri Andras Levente Fekete Szabo