Andreea Esca, petrecere cu vedete la împlinirea vârstei de 50 de ani. Invitații nu au aflat în ce țară vor ajunge: "Știm deocamdată linia aeriană"

Sambata, 27 August 2022, ora 08:42
38275 citiri
Andreea Esca, petrecere cu vedete la împlinirea vârstei de 50 de ani. Invitații nu au aflat în ce țară vor ajunge: "Știm deocamdată linia aeriană"
Andreea Esca alături de o parte din invitați la aeroport FOTO Facebook/ Lucian Mîndruță

Andreea Esca împlinește 50 de ani pe 29 august, iar anul acesta a organizat o petrecere surpriză pentru invitați.

Aceștia au venit sâmbătă dimineață, 27 august, la aeroport, fără a cunoaște destinația, după cum a anunțat Lucian Mîndruță.

"N-am știut până la ora asta unde plecăm. Din zece în zece ani, așa e ziua Escai: surpriză.

Azi? Știm deocamdată linia aeriană, așa că va fi probabil undeva în Orient.

Stai, cât face? 50. Da, nici mie nu-mi vine să cred!", a scris jurnalistul într-o postare pe Facebook.

În pozele postate de acesta apar mai multe vedete. Printre acestea, Camelia Șucu, Mihai Petre, chef Adrian Hădean, Dana Rogoz și soțul său.

Andreea Esca este cea mai longevivă prezentatoare de știri din România

Andreea Esca s-a născut pe 29 august 1972 în București. A făcut studii universitare și postuniversitare la Școala Superioară de Jurnalism.

A urmat programe de pregătire profesională la: Centrul pentru Jurnalism Independent (Praga), CNN Atlanta (SUA) și în Atena, Grecia (1994).

Andreea Esca se identifică cu Pro TV, alături de care și-a început cariera la 1 decembrie 1995, printr-un salut rămas celebru, „Bună seara România, Bună seara București, Pro TV te salută”.

Prezentatoarea și-a început cariera la SOTI, la începutul anilor '90. Andreea Esca a prezentat, constant, Știrile Pro TV de la ora 19.00, de la înființarea Pro TV, cu mici întreruperi datorate doar concediilor de maternitate sau de odihnă.

Andreea Esca este cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, având o carieră de peste 20 de ani de prezentatoare de știri pentru postul de televiziune Pro TV.

Debutul ei a avut loc în ianuarie 1992, când, la sfatul unui prieten, s-a prezentat la interviul pentru postul de prezentator de știri al postului SOTI. Chiar dacă nu avea experiență în domeniu Andreea s-a descurcat foarte bine la interviu și din următoarea zi a fost desemnată să prezinte știrile pentru această televiziune.

Din acel moment a început pregătirea profesională propiu-zisă a Andreei Esca în domeniul jurnalisticii, a urmat multă muncă și cercetare de teren și un stagiu la CNN.

Experiența acumulată la CNN nu se poate compara cu ceea ce învăța un jurnalist pe băncile facultății. În timpul stagiului la CNN, Andreea a văzut pentru prima dată cum funcționează o redacție de știri, cum arată un prompter și a făcut cunoștință cu întreaga tehnologie folosită pentru a realiza și prezenta un program de știri de calitate.

La terminarea stagiului de la CNN, Andreea s-a întors în România. A declarat că ar fi putut să rămână să lucreze pentru CNN, dar nu putea sta departe de țară și de familie. După întoarcerea în România, Andreea Esca a acceptat oferta Pro TV-ului de editor-prezentator știri.

Cariera Andreei Esca și realizările sale sunt impresionante: a fost numită de două ori „Femeia anului”, a câștigat în fiecare an premiul pentru cel mai bun prezentator din România și a fost declarată cel mai bun om de televiziune.

De-a lungul carierei s-a implicat în numeroase campanii de binefacere, fiind membră a fundației „Renașterea”.

Face parte din echipa de reporteri „CNN World Report”, astfel încât activitatea sa de prezentator TV nu s-a oprit doar pe teritoriul României, Andreea realizând transmisiuni în direct din Paris, Madrid, Helsinki, Varșovia și SUA.

Ca reporter a transmis în direct din: SUA, Paris, Madrid, Helsinki, Varșovia.

Andreea Esca a condus timp de 10 ani revista The ONE.

Este căsătorită cu Alexandre Eram și are doi copii: Alexia și Aris, potrivit Wikipedia.

Citește și:
Primele fotografii din satelit ale bazei aeriene rusești din Saratov, atacată cu drone. Moscova acuză direct Kievul de sabotaj FOTO
Primele fotografii din satelit ale bazei aeriene rusești din Saratov, atacată cu drone. Moscova acuză direct Kievul de sabotaj FOTO
Fotografii detaliate ale unui grup de bombardiere rusești de la baza aeriană Engels, surprinse cu doar câteva zile înainte de atac au fost publicate pe internet. Fotografiile din satelit...
Cum să eviți haosul de pe aeroport de Sărbători. Zilele cele mai potrivite pentru a călători în preajma Crăciunului
Cum să eviți haosul de pe aeroport de Sărbători. Zilele cele mai potrivite pentru a călători în preajma Crăciunului
Perioada sărbătorilor este întotdeauna foarte aglomerată, iar o simplă călătorie cu avionul are șanse uriașe să se transforme într-un haos cu întârzieri de ore, zboruri anulate sau...