Andreea Marin cere urgent ajutorul autorităților: „Vorbim despre un fenomen grav și din ce în ce mai extins”

Miercuri, 19 Februarie 2025, ora 11:41
95362 citiri
Andreea Marin cere urgent ajutorul autorităților: „Vorbim despre un fenomen grav și din ce în ce mai extins”
Andreea Marin. FOTO: Andreea Marin/Facebook

Andreea Marin se luptă de câțiva ani cu scamurile online în care îi este folosită imaginea pentru a păcăli oameni să cumpere produse cosmetice sau servicii medicale. Fosta prezentatoare TV a postat pe social media o petiție împotriva celor care se ocupă cu fraudele online.

Tot mai multe site-uri și pagini de social media folosesc imagini sau video cu persoane publice din România sau din străinătate, fără acordul lor, pentru a promova diferite produse. Andreea Marin a făcut zeci de reclamații, iar până acum nu s-a rezolvat nimic. Vedeta a lansat o petiție în care cere sprijinul a șapte instituții ale statului român pentru a opri aceste fraude.

Andreea Marin, în alertă. Vedeta cere sprijinul autorităților pentru a lupta împotriva fraudelor online

„Bun găsit! Această scrisoare este adresată autorităților responsabile cu protecția si siguranța noastră în calitate de cetățeni ai acestei țări, atât în mediul online, cât și cu implicații în realitate, spațiul online devenind din ce în ce mai nociv.

Dar aceste rânduri sunt și o adresare directă către trusturile media care nu investighează îndeajuns, poate doar sporadic, o problemă ce a devenit o chestiune de siguranță națională, afectându-ne nu doar buzunarele sau credibilitatea la nivel individual, dar punând sub semnul întrebării și credibilitatea instituțiilor statului, a persoanelor publice ce au o voce cu impact pozitiv în context democratic sau a companiilor cu influență pozitivă în România, în final punând în pericol și procesele de nivel extins precum procesul electoral.

Practicile manipulatoare folosite la nivel individual, menționate în petiția mea publicată mai jos adresată celor 7 instituții, devin o caracatiță ce capătă dimensiuni nebănuite la nivel național. Se vorbește în aceste zile în toate programele de știri despre faptul că suntem un stat slăbit - părerea exprimată recent în alte cuvinte în politica internațională - și chiar dacă nu pot fi de acord cu tot contextul în care s-a menționat acest lucru, menționez că politicienii noștri cu putere de decizie ar trebui să fie conștienți ca vom fi și mai slabi, dacă nu reacționăm!”, scrie Andreea Marin pe social media.

Andreea Marin a lansat o petiție prin care cere să fie stopate reclamele în care este folosită fără drept imaginea personalităților publice, ceea ce duce la pierderi financiare pentru foarte mulți oameni.

„Subsemnata Andreea Violeta Marin, în calitate de cetățean al României, dar și ca persoană publică, vă aduc în atenție un subiect extrem de important, care afectează viețile unui număr din ce în ce mai mare de români și, implicit, viața și siguranța mea.

Imaginea mea, dar și a multor persoane publice din diferite domenii, este folosită în mod ilegal în complexe campanii de reclame false care sunt difuzate pe internet, cu bună știință, voi explica în mod concret mai jos despre ce este vorba. Vorbim despre practici ce au devenit un fenomen grav, din ce în ce mai extins, cu multiple implicații, care fraudează populația neinformată, decredibilizează instituții ale statului și persoane publice, afectează inclusiv procesele legate de alegeri sau campaniile corecte ale statului, companii de stat și private etc”, scrie vedeta TV.

Andreea Marin: „Cine ar trebui imediat să își facă treaba?”

„1. Poliția Română, pentru infracțiunile de:

- înșelăciune;

- fals privind identitatea

2. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – pentru culegerea datelor personale fără autorizație;

3. Agenția Națională pentru Administrare și Regelementare în Comunicații (ANCOM) – în calitate decoordonator național al serviciilor digitale;

4. CNA – pentru reglementarea conținutului video online;

5. Site-urile care găzduiesc reclamele – ar putea să le blocheze pentru conținut neetic, nedeontologic sau care promovează infracțiuni;

6.ANAF - care are un departament dedicat publicității;

7.ANPC - așteptăm să fim protejați ca și consumatori;

8.DNSC - Departmentul de Securitate cibernetică, într-o perioadă în care intreaga lume este sub asaltul falsurilor care afectează securitatea alegerilor și a țării noastre, sub multiple aspecte.”, semnalează Andreea Marin.

Andreea Marin nu este singura vedetă din România care a trecut printr-o astfel de situație. Cătălin Măruță, Andreea Esca, Alina Sorescu, dar și alte personalități publice au reclamat pagini de Facebook în care erau promovate în mod fals diferite produse.

Baie de mulțime la reunirea naționalei. Un jucător neconvocat și-a făcut apariția FOTO
Baie de mulțime la reunirea naționalei. Un jucător neconvocat și-a făcut apariția FOTO
Atmosferă de sărbătoare la antrenamentul tricolorilor de luni seara, de la Mogoşoaia. Deşi vremea nu a fost prietenoasă, aproape 300 de suporteri, majoritatea copii de toate vârstele, au...
România, pe lista țărilor europene unde statul de drept se degradează accelerat, alături de Ungaria și Italia
România, pe lista țărilor europene unde statul de drept se degradează accelerat, alături de Ungaria și Italia
Degradarea statului de drept la nivel european a fost consemnată din nou luni, 17 martie, în cea de-a şasea ediţie a raportului anual "Liberties Rule of Law", iar România a fost dată exemplu...
#Andreea Marin, #autoritati, #Romania, #frauda online , #stiri vedete
  1. Trucul viral care îi face pe oameni să se întrebe dacă își spală rufele greșit. "Poate duce la daune atât pentru haine, cât și pentru mașină"
  2. O schimbare simplă în dietă ar putea prelungi viața: este susținută de 30 de ani de cercetări
  3. Tehnici simple care te ajută să scapi de durerile sâcâitoare
  4. 13 expresii enigmatice pe care femeile le folosesc și care îi derutează complet pe bărbați: ce înseamnă cu adevărat
  5. Fraza care dezvăluie imediat dacă cineva este bogat: "Sunt semne clare"
  6. Spanacul previne cancerul! Alte 6 motive serioase să nu-l ratezi primăvara aceasta
  7. Alertă privind uleiul de floarea-soarelui „sănătos”: de ce cred experții că este dăunător. „Atacurile de cord nu sunt cauzate doar de colesterolul ridicat”
  8. Bolile accentuate de frig. Sfaturi practice pentru zilele friguroase
  9. Copiii actorului Gene Hackman nu au fost incluşi în testamentul său de 80 de milioane de dolari. Cui i-a lăsat întreaga avere
  10. Horoscop zilnic. Luni, 17 martie. Zodia care are parte de o surpriză extrem de plăcută