O noua tipologie umana inspaimantatoare: kardasianul

Autor: Andreea Paul - presedinte INACO
Joi, 27 August 2015, ora 10:12
8374 citiri

Binecunoscutul ezoterist total involuntar comic Lorin Fortuna a denumit "doct" regnurile creaturilor monstruoase din vechime - serpilian, zmeian, sau pe cel mai de groaza si teroare... balaurian.

Explicatia suplimentara a domnului Fortuna era ca respectivele fapturi de temut din trecutele ere geologice au corespondente perfect directe cu caracterele umane din ziua de azi.

Eu cred ca astazi traim intr-un timp in care a aparut o noua tipologie umana inspaimantatoare. Si anume "kardasianul".

Kardasianul este o fiinta de gen feminin care are caracteristici distinctive clare:

o femeie care nu a facut absolut nimic important in viata, de preferat fara studii, de obicei cu anumite trasaturi fizice neobisnuite, obtinute prin interventii chirurgicale.

Pentru a exista (public), kardasianul are nevoie obligatoriu de mass media, care sa il impuna obsesiv pe toate canalele. In cam toate cazurile, nationale si internationale, kardasianul este asociat cu diferiti sponsori care platesc - cel putin la inceput - pentru atentia media.

Mai mult, chiar cred ca am inceput sa traim de-a dreptul o noua era. Asa cum in geologie exista Cambrianul, Silurianul, Permianul etc. de pe la inceputurile mileniului trei cred traim in Kardasian. Din nefericire, doar in Kardasianul Timpuriu.

Pentru ca suntem doar la inceputuri. Lumea este pe cale sa nu mai poata trai fara acest tip de personalitate (feminina) fara personalitate (umana). Suntem determinati sa nu mai concepem audiovizualul fara seriale TV "de actualitate", fara reality show-uri cu fiinte care vegeteaza dupa scenarii care se straduiesc chinuit sa semene a viata, fara Big Brother care tine sub lupa oameni fara trasaturi, inchisi in circumstante de cobai de laborator.

Acum, serios: Cata lipsa de suflet! Cat dispret pentru complexitatea si frumusetea absoluta a fiintei numite femeie.

Asa suntem determinate sa traim? In acest fel construim reperele pentru copiii nostri? Asa "cladim" impreuna istoria zilelor noastre?

Nu realizam ca, daca lasam acest drog dulce al identificarii cu personajele feminine vide pe interior si aproape goale pe exterior, ne pierdem feminitatea, ne pierdem umanitatea?

Ni se dilueaza posibilitatea de a percepe cu acuitate realitatea, ne dispar simturile morale, sociale, politice. Putem fi foarte usor (chiar ne dorim!) sa fim manipulate. Suntem facute sa copiem comportamente feminine indoielnice, sa cumparam lucruri inutile, sa votam dupa cum vor altii.

Nu e pacat sa putem cu usurinta, fara alte explicatii suplimentare, sa transformam numele propriu al starletei Kardasian - care, sincera sa fiu, chiar nici nu stiu cu claritate cu ce se ocupa - intr-un substantiv comun?!

Si, ca romance, nu am auzit vreodata nimic despre Virginia Andreescu Haret? Sau despre Elisa Leonida Zamfirescu? Sau despre Sarmiza Bilcescu?

Va voi spune in doua randuri cine sunt aceste doamne necunoscute majoritatii femeilor din Romania. Poate dupa aceea dureroasa concluzie ca trebuie din rasputeri sa ne schimbam, ca trebuie sa ne gandim mai bine care ne sunt reperele, va fi mai usor de tras:

Virginia Andreescu Haret este prima femeie arhitect - inspector general din lume.

Elisa Leonida Zamfirescu este prima femeie cu diploma de inginer din lume.

Sarmiza Bilcescu este prima femeie din lume cu doctoratul in Drept.

Toate sunt romance.

Noi suntem romance.

Avem de gandit.

Andreea Paul este lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE Bucuresti), deputat de Satu Mare si prim-vicepresedinte al PNL.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femei vedete Romania, #femei cunoscute Romania, #Kim Kardasian vedeta , #deputat