Andreea Paul: Leul a mai sarit un prag. Ponta nu poate coafa realitatea

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 15:42
3273 citiri
Andreea Paul: Leul a mai sarit un prag. Ponta nu poate coafa realitatea
Foto: andreeavass.ro

Vicepresedintele PDL, Andreea Paul (fosta Vass), totodata si fostul consilier al lui Emil Boc de pe vremea cand era premier, atrage atentia ca leul a mai sarit un prag, vineri, ajungand la 4,5 lei, in contextul in care Victor Ponta nu poate coafa realitatea pe care a generat-o.

"Leul a mai sarit astazi, 6 iulie, un prag, cel de 4,5 lei. Cel mai rapid si clar verdict al masurilor actuale vine din partea pietelor financiare. Aici nu e vorba de impresii sau partizanate politice. Faptele nu le poti ascunde de ochii vigilenti ai pietei. Ponta nu poate coafa realitatea pe care a generat-o", scrie Andreea Paul intr-un comunicat remis, vineri, Ziare.com.

"Cui ii pasa de plata ratelor la credite sau la chirii in euro? Cui ii pasa de cresterea pretului la facturile de energie sau de telefonie mobila, de toate facturile raportate la euro?", se intreaba, ironic, liderul PDL, care da si raspunsul: "In niciun caz USL-ului".

Curs euro - leu Euro trece oficial de pragul de 4,5 lei

Andreea Paul aminteste ca in guvernarea PDL "a tinut cu dintii de restabilirea echilibrelor macroeconomice in cele mai dificile vremuri de criza pentru a nu saraci artificial romanii, prin deprecierea cursului de schimb".

"Ponta si USL isi explica inabilitatea guvernantei economice invocand faptul ca exista deprecieri ale cursului de schimb si in Ungaria sau in Polonia. Adevarul e ca deprecierea Leului este de peste patru ori mai mare decat a Forintului si de peste trei ori mai mare decat a Zlotului, in ultimele doua luni. E o forma meschina de a scoate banii din buzunarele romanilor.

In schimb, 5 state din afara zonei euro au monedele intarite (e vorba de Suedia, Marea Britanie, Letonia, Ungaria si Danemarca), nicidecum depreciate, iar altele doua au curs de schimb fix (Bulgaria si Lituania), in aceeasi perioada", conchide vicepresedintele PDL.

Euro a atins un nou maxim record, vineri, cu doar cateva ore inainte de votul asupra suspendarii presedintelui Traian Basescu, depasind nivelul de 4,5 lei/euro.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Andreea Paul Vass atac Ponta, #Andreea Vass curs euro, #Andreea Paul criza euro , #economie