Andreea Paul, despre noile masuri economice: Avem guvernul "ziua si beleaua"

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 22:15
2760 citiri
Andreea Paul, despre noile masuri economice: Avem guvernul "ziua si beleaua"
Foto: Facebook/Andreea Paul

Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul sustine ca recentele decizii economice ale Guvernului Ponta sunt luate pentru a "acoperi incompetenta propriei sale echipe". "Avem guvernul 'ziua si beleaua'", a declarat liderul PDL.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca are de gand sa perceapa o "taxa de solidaritate" de la bugetarii cu salarii mai mari de 1.000 de euro. PDL nu priveste cu ochi buni aceasta deciziei.

"Taxa pe solidaritate se adauga la un foarte lung sir de actiuni care nu fac decat sa probeze incompetenta echipei pe care o conduce premierul Victor Ponta. Au introdus peste 20 de taxe noi si au majorat impozitele, au accelerat calendarul de crestere a preturilor la energie, au decalat cu luni bune cresterea accizelor la bunurile de consum", a declarat Andreea Paul pentru Ziare.com.

Ponta: Vreau o taxa de solidaritate de 10% pentru bugetarii cu peste 1.000 de euro

"La toate acestea se adauga o noua hotarare guvernamentala ce va avea ca efect o noua majorare a energiei electrice la nivelul populatiei", a adaugat liderul PDL, facand referire la ordonanta guvernamentala prin care Transelectrica este obligata sa preia energie electrica cu prioritate de la complexurile energetice Oltenia din Targu Jiu si Hunedoara din Deva.

"Cum decizia guvernamentala obliga Transelectrica sa preia energie electrica cu prioritate exact de la cele mai scumpe centralele termoelectrice,furnizorii de energie electrica vor creste pretul pentru a-si acoperi costurile suplimentare. Efectul se va resimti imediat in cresterea facturii la energie electrica a populatiei.

Ponta propune facturi mai mari la energie electrica pentru populatie ca sa acopere incompetenta propriei sale echipe. Mai grav este ca au bagat-o pe sub masa, nu au dezbatut-o public, nu au avertizat piata si cetatenii de introducerea unei asemenea hotarari, asa cum ii obliga legea, la transparenta", a mai spus Andreea Paul.

Costul energiei va creste, dupa ce Guvernul a decis sa favorizeze termocentralele

Ea a subliniat ca toate aceste cresteri de preturi au loc in contextul in care veniturile romanilor nu au crescut deloc de cand USL a ajuns la guvernare.

"Ultimul salariu mediu net pe care l-au obtinut romanii in ultima luna de guvernare PDL, aprilie 2012, a fost de 1.553 de lei, identic cu ultimul salariu mediu net oficial prezentat de Institutul National de Statistica. Tot 1.553 de lei dupa 11 luni de guvernare USL, nici un leu in plus la salariul mediu", a punctat prim-vicepresedintele PDL.

"Avem guvernul 'ziua si beleaua'. Nu trece o zi fara ca acest guvern USL sa nu mai faca o belea", a concluzionat apoi Andreea Paul.

Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....