Andreea Paul: Am dubii mari ca pretul painii va scadea - E doar o miscare de imagine

Duminica, 25 August 2013, ora 14:57
1646 citiri
Andreea Paul: Am dubii mari ca pretul painii va scadea - E doar o miscare de imagine
Foto: Wikipedia

Prim-vicepresedintele democrat-liberal, Andreea Paul, afirma ca are "dubii mari" ca reducerea TVA de la 24% la 9% la paine se va resimti in pretul acesteia la raft, opinand ca este vorba despre "o masura de imagine".

"Din pacate, propunerea de diminuare a TVA-ului la paine la 9 procente s-a luat temporar si insotita de decizia de a creste pe termen nelimitat alte trei taxe. Ba mai mult decat atat, aceasta politica de imagine, de haos fiscal generat se asaza pe realitatea introducerii a 28 de taxe noi si impozite majorate", a declarat Andreea Paul, sambata seara la Zlatna, la finalul Scolii de Vara a Organizatiei de Femei a PDL.

Andreea Paul a mentionat ca trage semnalul de alarma asupra a doua realitati. Ea a spus ca, fata de anul trecut, pretul graului a scazut cu 40%. Daca in vara anului trecut, graul se vindea la marginea tarlalei cu aproximativ un leu kilogramul, anul acesta, datorita supraproductiei, cam 0,6 lei kilogramul costa graul la marginea tarlalei, a afirmat aceasta.

"Asadar, pretul la o materie prima esentiala pentru producerea painii s-a diminuat cu 40%. Pe raft, pretul painii nu s-a ieftinit cu niciun banut. Guvernul USL spune ca se va vedea diminuarea TVA-ului la paine la pretul painii de pe raft pentru ca au un acord si o negociere cu supermarketurile.

Si nici in acest argument nu cred, pentru ca in 2007, 2008, 2009, guverne de culori politice diferite s-au asezat la masa negocierilor cu supermarketurile pentru a introduce un cod impotriva practicilor anticoncurentiale, si anume accesul produselor romanesti in supermarketuri si eliminarea taxelor ascunse, de raft. Si nu s-a intamplat acest lucru", a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepresedintele PDL a spus ca are "dubii mari, alaturi de producatorii si vanzatorii de paine, ca pretul painii la raft va resimti aceasta masura".

Andreea Paul a opinat ca "este o masura de imagine".

"Nu sunt capabili sa-si respecte niciuna din promisiunile electorale din timpul campaniei si fac jocuri de imagine", a apreciat aceasta.

Daniel Constantin: Pretul painii va scadea

Recent, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat ca va exista o scadere a pretului la paine, acesta mentionand ca Asociatia marilor retaileri s-a angajat sa faca acest lucru in conformitate cu diferenta de la TVA de 24% la 9%.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Andreea Paul reducere tva paine, #andreea paul scadere pret paine, #scadere pret paine, #reducere TVA paine , #PDL