Andreea Paul ii raspunde lui Antonescu: Marele handicap al Romaniei este USL, nu FMI

Duminica, 03 Noiembrie 2013, ora 18:25
3190 citiri
Andreea Paul ii raspunde lui Antonescu: Marele handicap al Romaniei este USL, nu FMI

Uniunea Social Liberala trebuie sa renunte la "secretomanie" in negocierile pe care Guvernul le are in aceasta perioada cu Fondul Monetar International, iar "marele handicap" al Romaniei nu este acordul cu FMI, ci USL, a declarat duminica prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul.

"In aceste zile, la Bucuresti, Guvernul Ponta se intalneste cu FMI si discuta bugetul pentru anul viitor, intr-o secretomanie totala. De-a dreptul paranoica, daca este sa dam crezare vestilor privind bruiajul telefoanelor din Ministerul Finantelor.

PDL considera ca USL trebuie sa renunte complet la secretomanie. Romanii au dreptul sa stie ce urmeaza. Cand negociezi cu FMI de pe pozitiile pe care care se afla astazi Guvernul Ponta, nu ne putem astepta la altceva decat la o singura solutie - noi biruri pe veniturile romanilor", a afirmat Andreea Paul, intr-o conferinta sustinuta la sediul PDL.

Crin Antonescu: Acordul Romaniei cu FMI, un "handicap", o "situatie nefericita si temporara"

Ea a comentat astfel recentele afirmatii ale presedintelui Senatului, Crin Antonescu, potrivit caruia faptul ca Romania se afla sub acord cu FMI inseamna "un handicap".

"FMI stie ca 2014 este an electoral cu miza mare si ca este in firea PSD si a PNL sa ascunda totul sub pres, pentru a nu-si afecta scorul electoral. Marele handicap nu este FMI, asa cum ne spunea astazi Crin Antonescu, marele handicap al Romaniei este USL.

Negocierile cu FMI, de acum, vin dupa o rectificare foarte dureroasa si dupa ratarea spectaculoasa a unei privatizari de catre Guvernul Ponta - este vorba de CFR Marfa.

Avem de-a face cu o credibilitate la pamant a Guvernului Ponta, o credibilitate zdruncinata in fata FMI", a adaugat democrat-liberala.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica, la un eveniment organizat de tinerii liberali, ca acordul cu Fondul Monetar International reprezinta un handicap pentru Romania.

"Noi nu discutam realist si serios despre FMI, specificul sau ca institutie, realitatea sa si relatia cu noi asa cum ar trebui sa discutam, simplu spus: mi-am rupt piciorul, am un picior debil, adica slab - ca am vazut niste speculatii in ultima vreme ca am spus eu despre Romania ca este o tara debila; este, debil inseamna slab.

Din pacate este in acest moment o tara mult mai slaba decat ar trebui sa fie si ar putea sa fie si mi-am pus o proteza. Asta este FMI. (...) Nu este un lucru bun ca suntem sub acordul cu FMI.

Faptul ca suntem sub acord cu FMI inseamna pentru Romania un handicap de care nu este de vina FMI, dar inseamna pentru Romania ca nu poate avea cu adevarat o politica economica si bugetara", a spus Antonescu, la evenimentul "Romania pentru mediul de afaceri", organizat de tinerii liberali la Sinaia.

#Andreea Paul Antonescu FMI, #Andreea Paul handicap USL FMI, #Crin Antonescu Romania acord FMI , #PDL