Andreea Paul (PDL): Nini Sapunaru nu are niciun argument pentru sefia Transporturilor

Duminica, 25 August 2013, ora 12:21
1645 citiri
Andreea Paul (PDL): Nini Sapunaru nu are niciun argument pentru sefia Transporturilor
Foto: Facebook/Andreea Paul

Prim-vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, Andreea Paul, a declarat ca liderul PNL, Crin Antonescu, nu reuseste sa gaseasca un candidat care nu este certat cu legea pentru a prelua portofoliul la Ministerul Transporturilor.

"Este inadmisibila succesiunea rateurilor sale (Crin Antonescu - n.red.) in nominalizarea unui ministru de calibru profesional, etic si moral pe care l-ar impune pozitia de ministru in Guvernul Romaniei", a precizat Andreea Paul, sambata seara, la Zlatna, la finalul Scolii de Vara a Organizatiei de Femei a PDL.

In ceea ce-l priveste pe Nini Sapunaru, prim-vicepresedintele democrat-liberal a spus ca nu-l cunoaste personal, dar ca are o "parere proasta vizavi de prestatia sa profesionala".

Liderii PNL decid pe cine propun la sefia Transporturilor. Au doi candidati - surse LIVE

"Nu are niciun argument care sa il recomande pentru pozitia de ministru al Transporturilor. (...) Singurul sau argument este ca a fost nominalizat de (...) domnul Crin Antonescu. Este singurul sau argument de forta", a declarat Andreea Paul.

In alta ordine de idei, liderul democrat-liberal sustine ca privatizarea CFR Marfa va fi un esec similar privatizarii Oltchim.

"Daca ar fi fost un proces curat, care nu ar ridica nici un semn de dubiu asupra integritatii si corectitudinii procesului de privatizare, sunt sigura ca premierul Victor Ponta, in goana lui dupa imagine, si-ar fi pus semnatura pe acest contract de privatizare", a declarat prim-vicepresedintele PDL.

Potrivit Andreei Paul, pierderile in companiile de stat, sub guvernarea USL, sunt uriase. Aceasta a opinat ca s-a "ratat introducerea managementului privat in guvernanta corporativa de stat, o masura sustinuta de PDL si cu legislatia lasata pe masa Guvernului", care "trebuia doar pusa serios in aplicare".

"La CFR Marfa, pierderile inregistrate in anul 2011, sub guvernarea PDL, au crescut de patru ori in 2012 sub guvernarea PSD. Unde s-au dus acei bani, unde este performanta promisa, unde este hotia invocata, deconspirata? La Oltchim, pierderile au crescut in 2012 de doua ori sub guvernarea USL fata de anul 2011, sub guvernarea PDL. La alte doua companii de stat, Hidroelectrica si CFR Calatori, profiturile inregistrate in anul 2011, sub guvernarea PDL, se transforma in pierderi in anul 2012 sub guvernarea USL", a declarat Andreea Paul.

In opinia sa, toate aceste "esecuri de reforma a sistemului companiilor de stat de catre USL" reprezinta "in continuare o ghiulea si mai grea atarnata de gatul competitivitatii romanesti".

Citește și:
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Precizările lui Sorin Grindeanu despre măsurătorile de pe canalul Bîstroe: ”Ucraina nu a transmis României data la care vor începe”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut miercuri, 22 martie, precizări privind acordul dat de Ucraina pentru măsurătorile de pe Canalul Bîstroe și Brațul Chilia, ”pentru a nu...
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Deputatul George Adrian Paladi, care este și finul europarlamentarului Mihai Tudose, a demisionat săptămâna trecută din PSD și a anunțat că se alătură grupului parlamentar al PNL. Cu...
#Andreea Paul atac Antonescu, #Andreea Paul numire NinI Sapunaru Transporturi, #numire NinI Sapunaru Transporturi, #numire ministru Transporturi, #propunere ministru Transporturi , #PDL