Andreea Paul: Caderea Guvernului Ungureanu va provoca turbulente in economie

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 22:15
3390 citiri
Andreea Paul: Caderea Guvernului Ungureanu va provoca turbulente in economie
Foto: gov.ro

Consilierul pe probleme economice al primului ministru, Andreea Paul, a declarat, vineri, ca economia Romaniei va resimti turbulentele politice, in urma demiterii cabinetului Ungureanu, insa reformele vor continua, indiferent de culoarea politica pe care o va avea viitorul Guvern.

"Vestea nu este buna pentru economie, in general. Economia va resimti turbulentele politice, cu atat mai mult cu cat ele sunt tocmai in preajma alegerilor electorale", a mentionat Andreea Paul.

Lumea politica, concentrata pe motiune. Ce se intampla cu economia intre timp?

"Din pacate, argumentele consistente prezentate de catre premierul Mihai Razvan Ungureanu nu au putut inlocui jocurile politice si de culise care au dat acest vot palamentar. Dar, pana la urma, este un exercitiu democratic, Parlamentul are aceasta atributie de a demite Guvernul", a adaugat aceasta.

Guvernul Ungureanu a cazut - Ponta, propunerea USL de premier - LIVE

Potrivit acesteia, clasa politica trebuie sa inteleaga ca "perpetuarea unei stari de incertitudini nu va face altceva decat sa transmita asupra economiei semnale negative".

"Reformele sunt in plina derulare. Din acest punct de vedere nu cred ca vom resimti negativ decizia Parlamentului de astazi pentru ca orice Guvern va veni, orice culoare politica va avea, nu va avea de ales, va trebui sa pastreze calea buna, a mai spus Andreea Paul.

Aceasta a subliniat insa ca pe masa Guvernului "se asaza in aceste vremuri probleme foarte, foarte fierbinti, cum este problema restituirii proprietatilor, problema recuperarii pensiilor sau problema recuperarii salariilor".

"Din acest punct de vedere nu se mai pot lua decizii", a conchis Andreea Paul.

#Andreea Paul cadere Guvern, #cadere Guvern economie Romania, #motiune economie Romania, #cadere Guvern reforme Romania , #stiri Andreea Paul