Andreea Paul: Cand Ponta va anunta demisiile parlamentarilor USL, ne vom alinia

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 21:32
2084 citiri
Andreea Paul: Cand Ponta va anunta demisiile parlamentarilor USL, ne vom alinia

Vicepresedintele PDL Andreea Paul a declarat joi ca, de indata ce Victor Ponta va anunta data la care membrii USL sunt dispusi sa revizuiasca Constitutia si sa demisioneze din Parlament, atunci parlamentarii democrat-liberali se vor alinia acestui demers si vor demisiona.

Fiind intrebata daca parlamentarii PDL sunt dispusi sa demisioneze ca sa se puna in practica ideea enuntata de Traian Basescu legata de scurtarea mandatului presedintelui, dar si micsorarea numarului de parlamentari, Paul a raspuns afirmativ.

"Parlamentarii PDL sunt dispusi oricand sa respecte referendumul unde romanii s-au exprimat intr-o proportie covarsitoare pentru un Parlament unicameral, cu cel mult 300 de parlamentari.

De indata ce premierul Ponta anunta data la care sunt dispusi sa revizuiasca Constitutia, ne aliniem la acest efort. De indata ce premierul Ponta anunta data la care sunt dispusi sa demisioneze din Parlamentul Romaniei, vom fi si noi prezenti acolo", a fost raspunsul ei.

Parlament cu 300 de parlamentari

Intrebata in continuare daca PDL ar accepta ideea avansata de PNL prin care sa se ajunga la un numar de 400 de parlamentari, vicepresedintele PDL a spus ca toti trebuie sa aiba "obligatia morala" de a respecta vointa oamenilor si de a avea un Parlament cu 300 de parlamentari.

"Cred ca toti avem o obligatie morala de a respecta vointa romanilor. Daca ei au spus un Parlament cu 300 de parlamentari atunci sa facem bine sa avem un Parlament cu 300 de membrii cel mult", a punctat democrat-liberala.

La intrebarea daca PDL este de acord cu comasarea alegerilor in 2014, Paul a sustinut ca, daca revizuirea Constitutiei va presupune si comasarea alegerilor, atunci aceasta problema va fi pusa pe masa de dezbatere.

"Orice discutie legata de modificarea Constitutiei este acceptata de catre PDL si solicitata de ani de zile. Noi am fost initiatorii acestui demers. Daca el presupune si comasarea alegerilor, atunci se va pune pe masa de dezbatere. Repet, in cadrul modificarii Constitutiei si nicidecum pentru a servi unor interese conjuncturale ale unui partid", a afirmat Andreea Paul.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...