Andreea Paul Vass refuza postul de ministru al Economiei

Marti, 07 Februarie 2012, ora 22:53
9524 citiri
Andreea Paul Vass refuza postul de ministru al Economiei

Andreea Paul Vass, fosta consiliera personala a premierului Emil Boc, a anuntat public, marti seara, ca nu accepta sa preia fotoliu de ministru al Economiei in Cabinetul pe care Mihai Razvan Ungureanu a fost desemnat sa-l formeze.

"M-a onorat increderea colegilor mei, dar sa stiti ca am refuzat (n.r. functia de ministru al Economiei). Argumentele sunt de natura personala. Le multumesc colegilor din PDL care si-au pus increderea in mine. Ramanem colegi si construim impreuna, pentru ca avem un drum foarte important de parcurs", a declarat Andrea Paul Vass, la Realitatea Tv.

Vass a lasat sa se inteleaga ca nu este pregatita pentru aceasta functie, mentionand ca "toate lucrurile trebuie facute la timpul potrivit".

Numele Andreei Paul Vass a fost singurul luat in calcul in cadrul PDL pentru pozitia de ministru al Economiei, potrivit purtatorului de cuvant al PDL, Sever Voinescu.

Desi sustinuta de Emil Boc, Andreea Paul Vass si-a atras critici din partea colegilor din PDL, unii dintre acestia spunand despre ea ca "nu stie care e diferenta intre watt si volt".

Decizia acesteia este cu atat mai surprinzatoare, cu cat Andreea Paul Vass face parte din echipa care elaboreaza programul in baza caruia ar urma sa guverneze viitorul Cabinet Mihai Razvan Ungureanu.

"Programul de guvernare al viitorului Cabinet este in faza de redactare, iar la el lucreaza inclusiv Andreea Paul-Vass, aflata in carti pentru portofoliul Ministerului Economiei. Documentul se bazeaza mult pe structura programului de guvernare al fostului Cabinet, preluand proiectele aflate in derulare si investitiile anuntate pentru acest an", au declarat, in dupa-amiaza zilei de marti, surse din cadrul PDL.

Conflictele de interese

Refuzul de a prelua functia de ministru al Economiei poate fi legat si de cateva posibile conflicte de interese in care Andreea Paul Vass ar fi putut ajunge.

In primul rand, Andreea Paul Vass face parte din Consiliul de Privatizare a Hidroelectrica, una dintre cele mai mari companii aflate in subordinea Ministerului Economiei.

In al doilea rand, se pare ca Andreea Paul Vass detine mai multe actiuni la companii din subordinea ministerului Economiei.

Nu in ultimul rand, sotul acesteia a incheiat, in partea a doua a anului trecut, cu o firma din subordinea Ministerului Economiei, un contract in valoare de 100.000 de dolari, potrivit The Money Channel.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a reacționat virulent la adresa acesteia, dezvăluind că de doi ani îndură comportamentul abuziv al partenerei de viață. „Am...
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
#Andreea Paul Vass, #Vass refuza minister, #Vass refuza Economie, #Vass ministru Economie , #stiri Andreea Paul