Femeile din PDL Satu Mare cer demisia Andreei Paul pentru ca il sustine pe Blaga

Vineri, 22 Martie 2013, ora 16:39
2942 citiri
Femeile din PDL Satu Mare cer demisia Andreei Paul pentru ca il sustine pe Blaga
Foto: Arhiva

Femeile din organizatia PDL Satu Mare cer demisia din functia detinuta in cadrul Organizatiei de Femei a Andreei Paul (Vass), sub pretextul ca aceasta sustine un barbat - Vasile Blaga - la functia de sef al democrat-liberalului, si nu pe una dintre cele doua femei care au intrat in cursa - Elena Udrea si Monica Macovei.

"Doamnele si domnisoarele din toate organizatiile de femei ale Partidului Democrat Liberal au primit o lovitura dura din partea doamnei Andreea Paul Vass care ocupa functia de prim-vicepresedinte in Biroul Permanent National al Organizatiei de Femei. Pentru sefia PDL s-au inscris doua femei din generatii diferite si un barbat.

Andreea Paul Vass in loc sa sustina tineretea, profesionalismul si viziunea doamnei Elena Udrea sau experienta, decenta si inteligenta doamnei Monica Macovei, a ales sa-l sustina pe singurul barbat aflat in aceasta competitie interna", sustin acestea, potrivit EVZ.ro.

Elena Basescu critica sefele Organizatiei de femei ca il sustin pe Blaga

Astfel, acestea sustin ca nu se mai simt reprezentate de Andreea Paul, care detine functia de prim-vicepresedinte al BPN al Organizatiei de Femei.

"Desi doamna Vass are discursuri feministe cand este vorba de ocuparea unor functii de conducere in organizatia de femei, realitatea se pare ca este alta", sustin femeile PDL de la Satu Mare.

Si europarlamentarul PDL Elena Basescu le-a criticat in urma cu mai bine de o saptamana, intr-o interventie in plenul Parlamentului European, pe colegele sale care detin functiile de conducere la Organizatia de Femei dar aleg sa voteze cu singurul barbat inscris in cursa pentru sefia partidului.

Elena Basescu critica sefele Organizatiei de femei ca il sustin pe Blaga

"Alegerile pentru conducerea partidului din care fac parte au loc la sfarsitului acestei luni. In cursa s-au inscris 2 femei apartinand a doua generatii diferite si un barbat. Moral, in opinia mea, ar fi fost ca restul doamnelor cu functii din partid sa sustina una dintre cele doua candidaturi.

Insa, presedinta Organizatiei de Femei si prim-vice presedinta, care de altfel au discursuri feministe inflacarate, si-au declarat sustinerea pentru singurul barbat aflat in cursa. Ma-ntreb ce fel de organizatie de femei este aceasta? Dansele il sustin pe cel care s-a opus vehement punerii in aplicare a statutului partidului care prevede o cota de 30% femei la toate alegerile", spunea atunci Elena Basescu.

Andreea Paul: Elena Udrea da semne de disperare

Pe de alta parte, Andreea Paul a atacat-o pe Elena Udrea, sustinand ca aceasta "da semnale de disperare".

"E prea multa incrancenare in competitia din interiorul PDL. Unii candidati isi devoaleaza lipsa de incredere in fortele proprii prin mesaje de genul 'am 300 de voturi in fata adversarului'. Nu este decat un semnal al disperarii, un semnal de nesiguranta si de subtituire prematura a votului celor 5000 de delegati. Ei trebuie respectati, iar ceea ce e bine pentru membrii partidului va fi bine si pentru cei cinci candidati. De aceea cred ca Vasile Blaga castiga detasat", scrie Andreea Paul Vass pe Facebook.

Conventia Nationala Extraordinara a PDL are loc sambata, incepand de la ora 10:00, la Romexpo. Cei 5.000 de delegati din toata tara vor alege presedintele partidului dintre cei trei candidati inscrisi in cursa: Vasile Blaga, Monica Macovei si Elena Udrea.

La eveniment a fost invitat si presedintele Traian Basescu, dar acesta nu a confirmat participarea.

Eveniment Quarterly Report

Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite....
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
”Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc” Marcel Ciolacu se arată șocat de mita primită de baronul Dumitru Buzatu
Premierul şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat mita pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant primind-o, el spunând că nu a văzut...
#Andreea Paul Vass demitere PDL Femei, #Andreea Paul Vass vot Blaga PDL, #alegeri presedinte PDL , #stiri Andreea Paul