Chiliman si Moisescu cer 10 modificari ale statutului PNL

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 14:02
3844 citiri
Chiliman si Moisescu cer 10 modificari ale statutului PNL

Primarul liberal al sectorului 1, Andrei Chiliman, si fostul vicepresedinte PNL Vlad Moisescu au prezentat, duminica, o lista cu 10 reforme pe care le doresc in interiorul partidului - amendamente la statutul PNL.

Printre cele mai importante dintre acestea se numara alegerile interne in PNL pentru desemnarea prezidentiabilului, propunere facuta initial de Calin Popescu Tariceanu, stabiliarea candidatilor la alegerile locale de catre filialele partidului, precum si respectarea unor criterii de integritate pentru liberalii care ocupa functii guvernamentale.

Edilul sectorului 1 a afirmat ca alternativa la aceste modificari o reprezinta "subordonarea totala a partidului fata de interesele unei singure persoane".

"Principiile care stau la baza propunerilor noastre sunt urmatoarele: un partid politic puternic si sanatos este organizat in acord cu valorile democratiei si justitiei", a declarat duminica Andrei Chiliman, care considera ca viitorul statut al partidului trebuie sa cuprinda o serie de exigente ale alegatorilor de dreapta din Romania.

La randul sau, Vlad Moisescu a citit cele 10 propuneri facute prin amendamentele la statutul PNL - reforme in PNL, afirmand ca statutul actual confera putere doar presedintelui partidului.

Astfel, cei doi liberali au cerut ca desemnarea candidatului PNL la alegerile prezidentiale sa fie aprobat de catre toti membrii partidului, dar si limitarea numarului de mandate ale presedintelui PNL la doua.

Totodata, liberalii vor transferul integral al atributiilor de desemnare a candidatilor PNL la alegerile locale catre structurile teritoriale, precum si alegerea tuturor membrilor Biroului Permanent National prin vot uninominal, dar si a secretarului general al PNL de catre Congresul partidului.

In legatura cu filialele teritoriale ale PNL, Moisescu si Chiliman au cerut "eliminarea abuzului de putere exercitat de organismele de conducere centrala" asupra acestora.

Liberalii vor criterii de integritate mai dure pentru ministrii proveniti din partid care au probleme cu justitia, dar si statuarea expresa a Curtii de Onoare si Arbitraj si acces liber la justitia interna pentru oricare membru PNL.

Nu in ultimul rand, Andrei Chiliman si Vlad Moisescu vor eliminarea controlului exercitat de presedintele partidului asupra componentei organizatorice a partidului.

Citeste si:
Nicolae Ciucă anunță că merge în continuare pe soluția unui guvernul minoritar: „Îmi voi juca șansa până la capăt”
Nicolae Ciucă anunță că merge în continuare pe soluția unui guvernul minoritar: „Îmi voi juca șansa până la capăt”
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, 27 octombrie, că mandatul său de negociere este în continuare pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR. Ciucă a adăugat căo posibilă...
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Cum s-a înecat ADN-ul german în oceanul proastelor obiceiuri autohtone
Mă simt înșelat. N-ar fi prima oară când mi se întâmplă, doar că de astă dată cel care mi-a facut-o are funcția supremă în stat. L-am votat de două ori. Prima dată am zis că nu...
Sursa: Ziare.com