Andrei Chiliman a dovedit ca el joaca sah, iar Antonescu poker (Opinii)

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 23:40
7702 citiri
Andrei Chiliman a dovedit ca el joaca sah, iar Antonescu poker (Opinii)

Rareori am auzit o replica de felul celei a domnului Andrei Chiliman, dura, taioasa, dar mai ales bine punctata, trimitand la colt omul, pe care-l numeste malitios "Crin Laurentiu Antonescu".

Nu Antonescu are caderea morala sa-l scoata din scaun pe Chiliman, pentru ca nu el l-a asezat acolo, ci dimpotriva, Chiliman l-a asezat pe "Crin Laurentiu Antonescu" in fotoliul comod de senator, unde desigur nici nu ajungea daca nu punea umarul organizatia sectorului 1, al carei sef s-a opintit din plin, ca sa-i reuseasca delicata miscare.

Ca urmare, nici in problema demisiei nu-i va cere sfatul sefului de partid, despre care vorbeste ca de un oarecare. Va cere sfatul adevaratilor presedinti ai partidului, Ionescu Quintus, Radu Campeanu si Tariceanu, toti oameni cu galoane grele, care-l au la degetul mic pe respectivul Crin Laurentiu.

Nici pe departe n-a reusit presedintele Basescu sa-l faca pe Antonesu atat de ridicol, atat de infantil si derizoiu, cum l-a facut Chiliman, in cateva cuvinte.

Tot ce era important de spus s-a spus. Aluzia ca Antonescu loveste in cea mai buna organizatie din Bucuresi, principala arma in alegerile care vin, aluzia ca naivul Antonescu s-ar face unealta primarului general, care dirijeaza discret din umbra tot ce Antonescu executa, ca Haplea, la lumina reflectorului.

La asta, se mai adauga traseismul incurajat subtil si pervers, ca sa te servesti de inamicul PDL, primindu-l la tine in tabara, pentru ca de aici sa lupte contra pesedistilor, in eventualitatea ca te vei infrati cu ei. Halal morala!

N-a scapat nici spectacolul de circ organizat la usa cortului (la propriu) prin sectorul doi, in avantajul inamicului Ontanu, si unde protagonistii au folosit luni toata recuzita campaniei electorale, inclusiv cutitele.

Nimic dintre toate acestea n-a observat "Crin Laurentiu Antonescu", decat numai propria lui micime si dorinta de a se da mare, lovind in cel mai bun sector al Capitalei, pregatit pentru alegeri.

Oare, vorbind de traseisti, s-o fi gandit domnul Chiliman ca proaspatul aterizat Frunzaverde este calul troian al unei maini necunoscute in PNL? Altfel nu spunea ca "te servesti de inamicul PDL, ca sa te imprietenesti cu pesedistul contra pesedistilor".

Se vede de la o posta ca acum, in prag de campanie, Antonescu si-a tras singur doua palme pe care nu i le-ar fi tras domnul Boc chiar in visele lui cele mai frumoase. Nici lui Ponta nu-i cade prea bine asemenea cutremur in USL, desi pentru PSD este castig curat orice poticneala a liberalilor, pe un teren accidentat.

Totusi, domnul Chiliman pare sa fie departe de un om terminat. Dimpotriva, in loc de invins, pare invingator, desi nu ne-a lasat sa intelegem cam ce va face in cazul cand cei trei mari - Quintus, Campeanu si Tariceanu - il vor sfatui sa demisioneze.

Cel mai neclar lucru in toata daravera este insa cum mai poate iesi Antonescu din incurcatura in care s-a bagat singur si nesilit de nimeni, ca la nunta.

Daca o tine pe a lui, ramane cu Frunzaverde la palarie, insa il va costa scump nu numai pierderea unui om de baza al partidului, dar, mai ales pozitia celor trei "grei" pe care sigur i-a tratat ca si cum n-ar exista.

Nu vad alta solutie pentru Antonescu decat sa se prezinte cinstit cu scuze la televizor, explicand ca a dormit noaptea prost, a cazut din pat, si s-a trezit pe podea, absolut incapabil sa gandeasca.

Citeste si:
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Cum a deturnat Băsescu un primar PSD care bătuse palma cu Tăriceanu: „M-a chemat la Neptun și am dormit în patul Elenei Ceaușescu”
Scriitorul Mircea Dinescu a povestit, în emisiunea Insider politic, difuzată de Prima TV, că a intermediat transferul fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de la PSD la PNL. Însă...
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...