Chiliman ar fi revenit asupra demisiei din PNL - Campeanu: Sunt simple zvonuri

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 17:05
3281 citiri
Chiliman ar fi revenit asupra demisiei din PNL - Campeanu: Sunt simple zvonuri

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, ar fi revenit asupra deciziei de a demisiona din PNL, informeaza B1 Tv, potrivit unor surse din cadrul partidului. Revenirea s-ar fi facut in urma unor negocieri.

Alte surse anuntasera, initial, ca edilul sectorului 1 ar fi fost decis sa demisioneze din randul liberalilor. Tot potrivit acelorasi surse, demisia ar fi fost deja depusa si ar fi urmat sa fie anuntata, cel mai probabil, in cadrul conferintei de presa pe care Chiliman o va sustine de la ora 18.00.

Chiliman demisioneaza din PNL - surse

In schimb, deputatul Mariana Campeanu, care a primit luni functia de vicepresedinte al filialei PNL Bucuresti, a declarat pentru Ziare.com ca nu crede ca Andrei Chiliman ar intentiona sa demisioneze.

"Nu, cred ca sunt simple zvonuri. Nu cred sub nicio forma ca domnul Chiliman isi va da demisia. De altfel, in sedinta CEx dansul a spus ca intotdeauna respecta, ca intotdeauna, hotararile partidului, asa ca nu vad mobilul. Dansul a ramas in continuare candidatul nostru, nu stiu de unde au aparut aceste zvonuri", a declarat Mariana Campeanu.

Rugata sa explice care au fost motivele pentru care Chiliman a fost inlaturat de la sefia PNL Bucuresti, aceasta a declarat: "Una din decizii a fost sa il degreveze de sarcini pe domnul Chiliman, sa se axeze in principal pe campania de la sectorul 1 si de aceea am fost chemati domnul Eugen Nicolaescu si eu sa preluam aceste sarcini in aceasta perioada de campanie. Este numai un interimat, dupa care partidul va decide ce se intampla. Poate sa revina domnul Chiliman sau se pot face alte alegeri. Este vorba doar despre perioada de campanie in care se doreste sa maximizam acest efort pentru castigarea alegerilor".

Mariana Campeanu a mai spus ca nu are informatii legat de o revenire a lui Neculai Ontanu in PSD, cu intentia de a fi desemnat candidatul USL la primaria sectorului 2, asa cum insinuase colegul sau, Dan Cristian Popescu, demis luni din functia de lider al PNL Sector2.

"Chiar nu stiu de asa ceva. Am vazut ca a primit atatia bani domnul Ontanu incat nu cred asemenea zvonuri", a replicat aceasta.

In schimb, Mariana Campeanu a precizat ca lista cu candidatii USL pentru Bucuresti va fi definitivata si anuntata public dupa Paste. "Acum e Saptamana Mare, nu e un moment de purtat astfel de negocieri", a punctat deputatul PNL.

Andrei Chiliman a fost schimbat din functia de presedinte al PNL Bucuresti, de catre Biroul Politic Central al partidului, la propunerea liderului Crin Antonescu, din cauza divergentelor legate de desemnarea candidatilor la alegerile locale din Bucuresti.

Hotararea de schimbare din functie a lui Chiliman a fost confirmata de Comitetul Executiv National al PNL, cu 36 de voturi pentru, 8 impotriva si 6 abtineri.

Presedinte interimar al PNL Bucuresti a fost numit deputatul Eugen Nicolaescu, care e parlamentar de Calarasi.

Chiliman, schimbat din fruntea PNL Bucuresti, la propunerea lui Antonescu

Alaturi de Chiliman au fost schimbati si presedintii PNL de la Sectoarele 2 si 4, Dan Cristian Popescu, respectiv Geani Dinu, conform unor informatii pe surse.

Antonescu a facut aceasta cerere in sedinta Biroului Politic Central, din cauza faptului ca cei 3 insista sa sustina candidatii PNL in aceste sectoare, desi in ele ar trebui sa candideze reprezentanti ai PC si PSD.

Divergentele pornesc de la faptul ca Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, i-ar fi sprijinit pe Dan Popescu, cel care se promoveaza intens pentru o candidatura la Sectorul 2.

Andrei Chiliman a fost unul dintre principalii sustinatori ai lui Crin Antonescu in cursa pentru castigarea presedintiei PNL, insa relatiile dintre ei s-au racit dupa anul 2009.

Citeste si:
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit luni, 16 mai, despre o resetare completă a Eurovision "pe alte baze", considerând că împărţirea politică a voturilor nu are nicio legătură...
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...