Chiliman: Nu pot fi suspectat nici in gluma de necinste si de tradare

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 22:48
2827 citiri
Chiliman: Nu pot fi suspectat nici in gluma de necinste si de tradare
Foto: Romania TV

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, da replica pe blog la ceea ce numeste o minciuna aruncata "pe surse", respectiv informatia ca ar fi negociat pe ascuns cu PSD.

"Lucrul la care tin neaparat este ca zecile de mii de liberali din aceasta tara si zecile de mii de bucuresteni din sectorul 1 sa stie ca Andrei Chiliman nu poate fi suspectat nici in gluma de necinste si de tradare.

Observ ca, in ultimele doua zile, pe fondul tacerii asurzitoare a presedintelui Partidului National Liberal, se acrediteaza ideea ca la baza "actiunii de forta" a d-lui George Crin Laurentiu Antonescu s-ar afla, chipurile, negocierile pe sub masa pe care le-as fi purtat cu partenerii nostri de la PSD pentru stabilirea candidaturilor USL la nivelul Municipiului Bucuresti.

Se minte cu o insistenta demna de o cauza mai buna ca Antonescu se bate pentru ca USL aiba, la sectorul 6, un candidat liberal, iar Chiliman ar fi "vandut" meciul la PSD. Ma simt nevoit, de aceea, sa-mi apar onoarea prin afirmarea unor adevaruri, care nu pot fi contrazise, nici macar "la propunerea" presedintelui Partidului National Liberal, dl. George Crin Laurentiu Antonescu", scrie Andrei Chiliman pe blog.

El tine sa sublinieze ca "singurul om mandatat de protocolul Uniunii Social Liberale sa negocieze candidaturile de primar la nivelul municipiului Bucuresti este presedintele Partidului National Liberal, dl. George Crin Laurentiu Antonescu".

In plus, tine sa precizeze el, "nu am incercat nicio clipa sa ma substitui autoritatii conferite de protocol d-lui presedinte George Crin Laurentiu Antonescu si sa devin parte a acestor negocieri. Pentru a respecta adevarul istoric, precizez ca nici dansul nu a incercat sa ma substituie domniei sale la aceste negocieri".

Chiliman posteaza pe blog si decizia Consiliului de Coordonare al Municipiului Bucuresti, prin care intareste ideea ca "Obiectivele organizatiei PNL a Municipiului Bucuresti, propuse d-lui presedinte al Partidului National Liberal pentru negocierea cu partenerii de la PSD, au fost stabilite inca din luna septembrie 2011", data din care este actul.

"La propunerea lui Chiliman, fundamentata pe realitatea ca PNL este indreptatit de sondajele de opinie sa obtina candidaturi in marile sectoare ale Capitalei, colegii mei au votat in unanimitate sa-i cerem d-lui presedinte obtinerea candidaturii pe USL macar intr-unul unul din cele doua sectoare, 3 si 6, daca nu chiar in amandoua", afirma el pe blog.

"Imi doresc ca Partidul National Liberal sa obtina, prin negocierile purtate de dl. presedinte, unul din cele doua locuri la care liberalii au dreptul, de candidat al USL la Primaria Sectorului 6 sau la Primaria Sectorului 3. Ii doresc mult succes d-lui presedinte al partidului in negocierile care, din cate am inteles, vor continua saptamana viitoare", mai afirma Chiliman in postare.

Edilul tine sa precizeze ca asteapta o explicatie de la presedintele PNL, Crin Antonescu, referitoare la demiterea sa de la organizatia de Bucuresti. "Cred ca este dator sa spuna ceea ce am facut rau sau ceea ce nu am facut bine, adica temeiurile care stau la baza oricarei demiteri. Pana acum, nici eu, si nici milioane de alti telespectatori, nu am aflat decat ceea ce asteapta dl. George Crin Laurentiu Antonescu de la colegii pe care i-a desemnat ca interimari".

"Astept aceasta explicatie, dar nu tin neaparat sa o dobandesc. In fond, ca in orice situatie de criza generata de interese politicianiste, vorbele sunt doar perdele de fum", mai scrie Chiliman.

A.S.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...