Chiliman se retrage din conducerea PNL

Joi, 07 Martie 2013, ora 11:51
3649 citiri
Chiliman se retrage din conducerea PNL

Edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat joi ca se retrage din Biroul Permanent Central al partidului.

Chiliman a trimis o scrisoare partidului, in care anunta ca refuza sa faca parte din orice structura de conducere a liberalilor rezultata dupa Congresul PNL din februarie.

"Va rog sa luati act, prin prezenta, de refuzul meu de a face parte din orice structura de conducere a PNL rezultata in urma Congresului din 22-23 februarie. Refuz, pe aceasta cale, sa beneficiez de calitatea de membru de drept al Biroului Permanent Central, calitate conferita de noul statut al partidului in virtutea functiei de primar al sectorului 1", transmite edilul.

Chiliman justifica gestul sau prin faptul ca nici in PNL, nici in alt partid, nu ar trebui sa existe "functii de drept".

Congresul Extraordinar ... de previzibil al PNL - Antonescu, reales cu 103% din voturi

"Refuzul meu de a face parte din structurile de conducere actuale ale PNL se intemeiaza pe convingerea mea ferma ca in PNL si in orice partid care se pretinde liber si democratic nu trebuie sa existe functii 'de drept', cu exceptia celor onorifice. Raman fidel principiului ca meritocratia si concurenta trebuie sa prevaleze in fata arbitrariului si a bunului-plac in Partidul National Liberal. Pe baza acestor principii, calific statutul PNL, votat de recentul Congres, drept o banala insiruire de norme antidemocratice care au un singur scop: subordonarea totala a partidului obiectivului politic al unui singur om", continua edilul.

Chiliman cere scoaterea numelui sau din lista conducerii PNL.

"Pe aceste considerente, va rog sa scoateti numele meu din lista membrilor Biroului Permanent Central al Partidului National Liberal. Va atrag atentia ca 'membru de drept' nu poate insemna 'membru din obligatie', astfel incat un eventual refuz din partea dumneavoastra de a da curs solicitarii mele il voi considera un abuz si il voi trata ca atare", incheie Andrei Chiliman.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat sa comenteze aceasta decizie.

"Si eu, si partidul avem probleme chiar foarte seriose, numai in mintea unora exista ideea ca noi ne-am preocupa de domnul Chiliman. De ce m-as preocupa de domnul Chiliman. Aflu acum ca domnul Chiliman a luat aceasta decizie", a spus Antonescu.

Biroul Politic National al PNL se va reuni, joi, in prima sedinta, dupa ce la sfarsitul lunii februarie Congresul liberalilor a votat infiintarea acestui organism.

Citeste si:
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Camera Deputaților a votat marțea trecută, 21 iunie, un proiect de lege prin care se introduce educația sexuală în școli, de la clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților. În timpul...
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...