300.000 lei platiti, in 2012, la Primaria lui Chiliman (surse)

Joi, 18 Iunie 2015, ora 20:17
2848 citiri
300.000 lei platiti, in 2012, la Primaria lui Chiliman (surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA Ploiesti ancheteaza fapte care se refera la plata unei sume de 300.000 de lei, in vara anului 2012, numerar, la sediul Primariei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrand in posesia banilor prin intermediul unor persoane de incredere - Ioana Costescu si consilierul local Ion Brad, au declarat surse judiciare.

Sursele citate sustin ca persoane ce detin sau au detinut functii in partide politice precum si functionari publici cu atributii de conducere ar fi pretins si primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publica pentru Sectorul 1 Bucuresti.

Potrivit surselor, o parte din banii incasati de SC Romair Consulting SRL din fonduri publice, inclusiv din cei incasati de la SC Hidro Prahova SA, ar fi fost tranzitati, la dispozitia lui Gheorghe Boeru, fara a avea la baza justificari economice reale, scosi in numerar si folositi in interesul personal al acestuia pentru plata unui comision, in schimbul sprijinului care i-ar fi fost acordat in vederea obtinerii, de la Primaria Sectorului 1 Bucuresti, a contractului din 13 septembrie 2011.

Aceleasi surse au precizat ca ar fi vorba de contractul avand ca obiect prestarea serviciilor de gestionare a proiectelor de constructii privind lucrarile de reabilitare termica a blocurilor de locuinte din sectorul 1 Bucuresti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrarilor prin diriginti de santier, incheiat intre administratia locala - in calitate de achizitor si SC Romair Consulting SRL - in calitate de prestator.

Banii ar fi fost fost platiti, au mai aratat sursele, urmare unei intelegeri avute de Boeru cu Moisescu si Costescu, acesta din urma fiind consilierul primarului Andrei Chiliman.

La DNA Ploiesti este audiat de cateva ore edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Primarul Chiliman, saltat de DNA direct de pe aeroport si urcat in duba UPDATE

El a fost asteptat de oamenii legii joi, la aeroportul "Henri Coanda", existand suspiciuni in cazul sau pentru fapte din sfera coruptiei care au legatura cu dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Teodor Atanasiu: Nu stiam despre cazul Chiliman. Nu vin sa se spovedeasca la partid

Tot la DNA Ploiesti a fost adus pentru audieri si consilierul local de la Primaria sectorului 1 Ion Brad.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Moisescu Chiliman DNA, #Moisescu Brad mita DNA , #DNA