Andrei Chiliman, urmarit penal intr-un nou dosar de coruptie: A distrus o parte din Palatul Stirbei (Video)

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 11:06
6121 citiri
Andrei Chiliman, urmarit penal intr-un nou dosar de coruptie: A distrus o parte din Palatul Stirbei (Video)
Foto: Captura video Digi24/imagini arhiva

Andrei Chiliman este urmarit penal intr-un nou dosar instrumentat de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

Potrivit unui comunicat remis Ziare.com, Chiliman, primar al Sectorului 1 din Bucuresti, la data faptelor, este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si complicitate la distrugere.

"Suspectul Chiliman Andrei Ioan, in exercitarea functiei de autoritate publica de primar al Sectorului 1 al municipiului Bucuresti, cu incalcarea atributiilor legale, a dat ajutor unei persoane interesate sa distruga, in perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, constructiile monument istoric, anexe ale Palatului Stirbei, situat in centrul municipiului Bucuresti (Calea Victoriei).

Concret, intre constructiile distruse se afla pivnita Palatului Stirbei, imprejmuirile si remiza (aripa de nord), repertoriate ca monumente istorice, precum si toate vestigiile care se regaseau in subteran, pentru care nu s-a obtinut niciun aviz sau autorizatie de descarcare de sarcina arheologica. Actiunea de demolare a pus in pericol bunul imobil Palat Stirbei (monument istoric) si vestigiile subterane care, astfel, au fost si ele distruse", se arata in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.

Astfel, Chiliman a semnat acte prin care autoriza aceste distrugeri, chiar daca stia ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta si ca actul incalca dispozitiile legale, spun procurorii.

In comunicatul citat se precizeaza ca se efectueaza cercetari si fata de alte persoane in acest caz.

Andrei Chiliman, la DNA

Chiliman s-a prezentat la sediul DNA Bucuresti marti dimineata, impreuna cu avocatul sau. El a refuzat sa faca declaratii atat la intrare, cat si la iesire.

Edilul suspendat al Sectorului 1 nu a stat nici jumatate de ora la DNA, procurorii doar aducandu-i la cunostinta calitatile procesuale si acuzatiile.

A.S.

Quarterly Report - Editia 4

Premierul Marcel Ciolacu a fost reclamat pentru discriminare. Afirmația care i-ar putea aduce o amendă uriașă
Premierul Marcel Ciolacu a fost reclamat pentru discriminare. Afirmația care i-ar putea aduce o amendă uriașă
Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) a depus, luni, 20 mai, o petiţie la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care cere sancţionarea premierului...
Nicolae Ciucă își va lansa prima carte: „Nu e program electoral, este despre mine”
Nicolae Ciucă își va lansa prima carte: „Nu e program electoral, este despre mine”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că îşi lansează în luna iunie cartea “Un ostaş în slujba ţării”. El precizează că toate încasările vor fi donate către iniţiative...
#Andrei Chiliman distrugere Palat Stirbei, #Andrei Chiliman urmarit penal DNA Stirbei , #DNA